- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 220.479
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Süs lahanası nasıl yetiştirilir?
Süs lahanası çimlendirme yöntemi ile değil tohumları ile çoğaltılır. Güneşli ve aydınlık açık hava seven bir bitkidir. Süs lahanası dikimden sonra toprak havalandırılarak özellikle kuş gübresi ile gübrelenmelidir. Genelde dikimi sonbahar aylarında yapıldığından aşırı su ihtiyacı olmaz, toprağın nemli olması yeterlidir.Süs lahanası ne zaman ekilir?
Tohum ekim zamanı temmuz aylarıdır. Temmuz ayında üzeri kalın olmayacak şekilde toprağa ekilir. Süs lahanası bitkisi topraktan çıktığı zaman eylül ayında dikimi yapılır.
Lahana çiçeği nasil bakilir?
Lahana çiçeği aydınlık ve güneşten hoşlanır. Yetiştiği toprağın asit ile kireç oranının düşük olması gerekmektedir. Soğuğa karşı da dirençli bir yapısı bulunmaktadır. Sıcaklıkların çok fazla yükselmesi ya da düşmesi halinde yapraklar bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmektedir.Süs Lahanası çok yıllık mı?
Tanımı: Tek yıllık veya iki yıllık, 10-30 cm boyunda otsu bir bitkidir. Dıştaki yapraklar dumanlı yeşil, ortadaki yapraklar kırmızı, mor, beyaz veya sarı renklidir.
Süs Lahanası ne zaman açar?
Yaprakları gerek form gerek renk bakımından daha güzel olduğundan, genelde çiçekleri için değil, yaprakların hoş görüntüsü için yetiştirilir. Süs Lahanası çiçekleri salkıkm şeklindedir, birinci yıl çiçek açmaz, ikinci yıl yaz sonu – sonbahar aylarında çiçek açar ve çiçekler sarı renklidir.Lahana çiçeği tohumu ne zaman ekilir?
Lahana tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Lahana tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Lahana tohumu ekim derinliği 0,5 -1 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 20-30 cm ,sıralar arası 45-60 cm arasındadır.
Süs Lahanası tek yıllık mı?
Lahana cicegi nasil bakilir?Beyaz lahana tohumu ne zaman ekilir?
Lahana fidesi kaç günde yetişir?Çoğu lahana çeşitleri, dikim işleminden 75 ila 88 gün sonra hasat edilmeye hazırdır. Dikim işleminden 55 gün sonra hasat edilebilen çok erkenci çeşitler de vardır. Bazı geççi çeşitler dikim işleminden yaklaşık 95-105 gün sonra olgunlaşır.