Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Surucu kursundan kayit silinir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sürücü kursundan kayıt silinir mi?​

MADDE 14 – (1) Kursa kayıt olan kursiyerlerin kursa devam etmeleri esastır. (2) Direksiyon eğitimi dersi ile her teorik ders için ayrı ayrı olmak üzere ders saati sayısının 1/5’inden fazla derse devam etmeyenlerin kurstan kayıtları silinir.

Sürücü kursu yönetmeliği değişiyor mu?​

Milli Eğitim Bakanlığı merakla beklenen Sürücü Kursları Yönetmeliği Taslağı ile ilgili çalışmaları tamamladı. Yeni taslağa göre teorik ve direksiyon eğitiminde devam zorunluluğuna ağırlık verilecek. Teorik derslere ve direksiyon derslerinde 5’te 1 oranında devamsızlık yapan adayların kurstan kayıtları silinecek.
Kadrolu usta öğretici nedir?
KADROLU USTA ÖĞRETİCİLER Halk Eğitim Merkezlerinde Kendi branşlarında kurs açarak öğrenci yetiştirmek, Yapış oldukları faaliyet Branş Öğretmenleriyle aynı iş yapmaktır.

Sürücü kursuna gitmeden ehliyet alınır mı?​

Ehliyet Almak İçin Sürücü Kursuna Gitmek Şart mı? Evet, sürücü belgesi veya genel ismi ile ehliyet alabilmek için sürücü kursuna yazılarak gerekli dersleri almak, ilgili yönetmelik kapsamında zorunludur.

Ehliyet dosyası iptal olur mu?​

SÜRÜCÜ SERTİFİKASININ SÜRÜCÜ BELGESİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ: Kursunuzdan alacağınız sertifikalar 2 yıl boyunca geçerlidir. 2 sene içinde bu sertifika ile ehliyet belgesi almamanız halinde sertifikanız geçersiz olacaktır ve yeniden kursa giderek sınava girmek zorunda kalacaksınız.
Ehliyet Dosyası yanınca ne olur?
Ehliyet dosyası yanmış bir sürücü adayının sürücü kursu ile ilişiği kesilmiş olur. Bu nedenle sürücü adayının ehliyet alabilmesi için yeni dosya açtırması gerekir. Sürücü adayı, dosyayı yeniden açabilmesi için tekrardan kurs ücreti ve harçları yatırması gerekir. Ücretler, sürücü kursu tarafından belirlenen ücretlerdir.
SINAV 35 DAKİKADAN AZ OLMAYACAK Ancak kursiyerin araç tanıma ve kullanmada yetersiz olması ve sürücü olamayacağına kanaat getirilmesi hâlinde sınava son verilecek. Akan trafikte kursiyerin başarısız olması halinde aracı, kursun usta öğreticisi sınavın başlama yerine getirecek.
Ehliyet sınavları değişiyor. Yeni düzenleme ile direksiyon sınavlarının daha uzun yapılması hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ehliyet sınavları ile ilgili bazı düzenlemeler yapmak için harekete geçti. Bakanlık yeni düzenleme yapacak.
18 yaşına girmeden ehliyet kursuna gidilir mi?
18 yaşını doldurmadan ehliyet kursuna yazılabilir miyim, eğitim alabilir miyim? Ehliyet kursuna yazılabilmeniz için 18 yaşınızı gün, ay ve yıl olarak doldurmuş olmanız gerekmektedir. Resmi olarak kaydınız yapılmadan herhangi bir eğitime-kursa katılamazsınız.

Sürücü kursu kaç ay sürer?​

Seçtiğiniz kursun sizlere sunduğu dersler ortalama olarak 15 gün sürecektir. Ehliyet sınavına girmek için öncesinde eğitimlerinde alınması gerektiği için süre 1 ay olarak hesaplanır. Direksiyon eğitimlerinin alınması için geçen süre ve direksiyon sınavına girmek için 1 aya ihtiyaç vardır.

Ehliyet dosyası kaç yılda iptal olur?​

Kursunuzdan alacağınız sertifikalar 2 yıl boyunca geçerlidir. 2 sene içinde bu sertifika ile ehliyet belgesi almamanız halinde sertifikanız geçersiz olacaktır ve yeniden kursa giderek sınava girmek zorunda kalacaksınız.
Ehliyet dosyası ne zaman kapanır?
Ehliyet sertifikanızı en çok 2 yıl dolmadan ehliyet belgenize dönüştürünüz. Sürücü belgeleri ise ehliyet sınavını kazandıktan sonra ortalama 1-2 hafta içinde hazır oluyor.

Ehliyet ikinci dosya actirma ücreti ne kadar?​

Kaldığınız her sınav için 160 TL sınav ücretini ödemek zorundasınız. 160 TL sınav ücreti ve sürücü kursuna “direksiyon telafi eğitim ücretini” ödemeniz gerekiyor…

Geri