Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Surucu kursu kaydi silinir mi?

Editör

Yeni Üye

Sürücü kursu kaydı silinir mi?​

MADDE 14 – (1) Kursa kayıt olan kursiyerlerin kursa devam etmeleri esastır. (2) Direksiyon eğitimi dersi ile her teorik ders için ayrı ayrı olmak üzere ders saati sayısının 1/5’inden fazla derse devam etmeyenlerin kurstan kayıtları silinir.

Sürücü kursu değişir mi?​

Sürücü kursu değişir mi?
15-Sürücü kursuna kayıt oldum sınavlara girdim başarısız oldum kurs değiştirebilir miyim böyle bir imkânım var mı? Böyle bir imkânınız yok. Sürücü kurslarında normal okullardaki gibi nakil olayı bulunmamaktadır.

Sürücü kursuna kayıt olduğumu nasıl öğrenebilirim?​

Sürücü kursuna kayıt olduğumu nasıl öğrenebilirim?
https://www.turkiye.gov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-durum-sorgu adresine gidilir. Kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Giriş işlemi başarıyla halledildikten sonra sonuçlara bakmak mümkündür. Ehliyet alma sürecini başarıyla yerine getiren kişiler genellikle bu sorgulama işlemini gerçekleştirirler.

Sürücü kursu dondurulur mu?​

HAK DONDURMA DİYE BİRŞEY YOKTUR. SAĞLIK NEDENİ İLE GİRİLEMEYEN SINAV İÇİN SAĞLIK RAPORU SINAVIN ERTESİ GÜNÜ KURSA TESLİM EDİLİR. KURS EVRAKI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİME EDER VE ADAY BİR SINAV HAKKI DAHA KAZANIR. BU SADECE 1 KEZ YAPILABİLİR.

Sürücü kursunda kaydım var mi?​

Sürücü kursunda kaydım var mi?
– Öncelikle e-devlet’e ait olan https://www.turkiye.gov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-durum-sorgu linkine tıklayın. – Bu linke tıkladığınızda eğer kimlik doğrulaması yapmadıysanız karşınıza kimlik doğrulaması yapmanız gerektiğini bildiren bir sayfa çıkacak. – Kimliğimi şimdi doğrula butonuna basın.

Ehliyet direksiyon sınavına girmedim hakkım yanar mı?​

Ehliyet direksiyon sınavına girmedim hakkım yanar mı?
Kursiyer sınav hakkını elde ettikten sonra sınavına girmek zorundadır. Eğer giremediyse hakkı yanar. Ancak sağlık raporu ile durumunu belgelerse hakkı yanmaz.
Ehliyet için sertifika ne zaman çıkar?​
Ehliyetin kaç gün içerisinde alınabileceği merak edilen konulardan bir tanesidir. Başarılı olan bir adayın kurs aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmekte olan sürücü sertifikasının hazırlanması süreci yaklaşık olarak 3 ile 7 gün civarında sürmektedir.

Ehliyet sınavı nasıl ertelenir?​

Ehliyet sınavı nasıl ertelenir?
Adayın e-Sınav oturumunun ertelenmesi için bu dilekçe ile şahsen başvuru ya da devam etmiş olduğu MTSK Kurumu tarafından yazılan resmi yazı gereklidir. Telefon, e-Posta ya da diğer yollarla başvurular kabul edilmez.

Direksiyon eğitimi ertelenebilir mi?​

Direksiyon eğitimi ertelenebilir mi?
Evet ertelenebilir. Sürücü kursları kendi belirledikleri kontenjanlar doğrultusunda sınava öğrenci gönderirler.

Sürücü kursu kaydı, kursiyerin kursa devam etmesi esasına dayanmaktadır. Direksiyon eğitimi dersi ve teorik dersler için belirlenen devamsızlık oranını geçen kursiyerlerin kayıtları silinmektedir. Bu kurala uyulmadığında kayıt silinebilir.

Sürücü kursuna kayıt olduktan sonra sınavlara girip başarısız olmanız durumunda, kurs değiştirmek maalesef mümkün değildir. Sürücü kursları arasında nakil hakkı bulunmamaktadır.

Sürücü kursuna kayıt yaptırdığınızı öğrenmek için [https://www.turkiye.gov.tr/nvi-suru...ov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-durum-sorgu) adresine giderek kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapabilirsiniz. Ehliyet alma sürecinizdeki durumu bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Çeşitli nedenlerle sınava giremeyen adaylar için sürücü kursu dondurma veya hak dondurma gibi bir işlem bulunmamaktadır. Ancak sağlık nedeniyle sınava giremeyen adaylar, sağlık raporu ile durumlarını belgelendirerek bir sonraki sınav hakkını kazanabilirler. Bu durum, sadece bir kez yapılabilir.

Ehliyet direksiyon sınavına girmeyen kursiyerlerin sınav hakkı yanmaktadır. Ancak sağlık nedenleriyle sınava giremeyenler, durumlarını belgeleyerek sınav hakkını koruyabilirler.

Ehliyet için başarılı olan bir adayın sürücü sertifikası alma süreci genellikle 3 ile 7 gün arasında tamamlanmaktadır.

Ehliyet sınavının ertelenmesi için adayın e-Sınav oturumunun ertelenmesi için resmi bir dilekçe ya da MTSK Kurumu tarafından yazılan resmi bir yazı gerekmektedir. Başvurular şahsen yapılmalıdır, telefon veya e-posta ile yapılan başvurular kabul edilmez.

Direksiyon eğitimi de ertelenebilir. Sürücü kursları, belirledikleri kontenjanlar doğrultusunda öğrencileri sınava gönderirler.

Geri