- Konu Yazar
Sürücü kursu kaydı silinir mi?
MADDE 14 – (1) Kursa kayıt olan kursiyerlerin kursa devam etmeleri esastır. (2) Direksiyon eğitimi dersi ile her teorik ders için ayrı ayrı olmak üzere ders saati sayısının 1/5’inden fazla derse devam etmeyenlerin kurstan kayıtları silinir.Sürücü kursu değişir mi?
Sürücü kursu değişir mi?15-Sürücü kursuna kayıt oldum sınavlara girdim başarısız oldum kurs değiştirebilir miyim böyle bir imkânım var mı? Böyle bir imkânınız yok. Sürücü kurslarında normal okullardaki gibi nakil olayı bulunmamaktadır.
Sürücü kursuna kayıt olduğumu nasıl öğrenebilirim?
Sürücü kursuna kayıt olduğumu nasıl öğrenebilirim?https://www.turkiye.gov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-durum-sorgu adresine gidilir. Kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Giriş işlemi başarıyla halledildikten sonra sonuçlara bakmak mümkündür. Ehliyet alma sürecini başarıyla yerine getiren kişiler genellikle bu sorgulama işlemini gerçekleştirirler.
Sürücü kursu dondurulur mu?
HAK DONDURMA DİYE BİRŞEY YOKTUR. SAĞLIK NEDENİ İLE GİRİLEMEYEN SINAV İÇİN SAĞLIK RAPORU SINAVIN ERTESİ GÜNÜ KURSA TESLİM EDİLİR. KURS EVRAKI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİME EDER VE ADAY BİR SINAV HAKKI DAHA KAZANIR. BU SADECE 1 KEZ YAPILABİLİR.Sürücü kursunda kaydım var mi?
Sürücü kursunda kaydım var mi?– Öncelikle e-devlet’e ait olan https://www.turkiye.gov.tr/nvi-surucu-belgesi-basvuru-durum-sorgu linkine tıklayın. – Bu linke tıkladığınızda eğer kimlik doğrulaması yapmadıysanız karşınıza kimlik doğrulaması yapmanız gerektiğini bildiren bir sayfa çıkacak. – Kimliğimi şimdi doğrula butonuna basın.
Ehliyet direksiyon sınavına girmedim hakkım yanar mı?
Ehliyet direksiyon sınavına girmedim hakkım yanar mı?Kursiyer sınav hakkını elde ettikten sonra sınavına girmek zorundadır. Eğer giremediyse hakkı yanar. Ancak sağlık raporu ile durumunu belgelerse hakkı yanmaz.
Ehliyetin kaç gün içerisinde alınabileceği merak edilen konulardan bir tanesidir. Başarılı olan bir adayın kurs aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmekte olan sürücü sertifikasının hazırlanması süreci yaklaşık olarak 3 ile 7 gün civarında sürmektedir.
Ehliyet sınavı nasıl ertelenir?
Ehliyet sınavı nasıl ertelenir?Adayın e-Sınav oturumunun ertelenmesi için bu dilekçe ile şahsen başvuru ya da devam etmiş olduğu MTSK Kurumu tarafından yazılan resmi yazı gereklidir. Telefon, e-Posta ya da diğer yollarla başvurular kabul edilmez.
Direksiyon eğitimi ertelenebilir mi?
Direksiyon eğitimi ertelenebilir mi?Evet ertelenebilir. Sürücü kursları kendi belirledikleri kontenjanlar doğrultusunda sınava öğrenci gönderirler.