AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Surucu kursu kapandi mi?

Editör

Yeni Üye

Sürücü kursu kapandı mı?​

SÜRÜCÜ KURSLARI KAPANDI MI? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazıya göre özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılacak bireysel eğitimler dışında kalan tüm özel öğretim faaliyetlerine ara verildi.

2022 de ehliyet sınavı Nasıl Olacak?​

Sınav tamamen dijital ortamda yapılmakta ve 1 saat içinde sonucunuzu öğrenip elektronik sınavdan sonra en yakın tarihte direksiyon sınavına girebiliyorsunuz.

Direksiyon sınavına girenler yasaktan muaf mı?​

Direksiyon sınavına girenler yasaktan muaf mı?
Bu kapsamda direksiyon sınavı ve teorik sınav için sürücü kursuna giden adaylar sokağa çıkma yasağından muaf olacak. İlgili kurslara katılan adayların sınavları, gelecek hafta sonundan itibaren yapılabilecek.

2021 yılında ehliyet sınavları nasıl olacak?​

2021 yılında ehliyet sınavları nasıl olacak?
Ehliyet almak isteyen bir kişinin öncelikle sürücü kursuna başvuru yapması gerekiyor. Sürücü adayı teorik eğitimini alıyor. Ardından sürücü başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava giriyor. Sürücü kursunun verdiği teorik bitiren bir aday yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor.

Ehliyet Sınavı yasak mı?​

Direksiyon sınavlarına ise ara verilmişti. 15 Ocak 2021 Tarihinde MEB tarafından yayınlanan yazıda direksiyon sınavına giren kursiyerler ve direksiyon sınavından görev alan personel sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak ve direksiyon sınavları yapılacak.

Sürücü kursu muaf mı?​

Tam kapanma kapsamındaki yasaktan muaf meslekler grubuna sürücü kursları girmiyor.

Ehliyet Yazılı sınav ne zaman 2022?​

Ehliyet Yazılı sınav ne zaman 2022?
Ehliyet Sınav Tarihleri
Kayıt Tarihi | Yazılı sınav Tarihi
01-10 Şubat 2022 | 15 Şubat 2022 Tarihinden sonra E sınav için randevu alınıyor.
01-10 Mart 2022 | 15 Mart 2022 Tarihinden sonra E sınav için randevu alınıyor.
01-10 Nisan 2022 | 15 Nisan 2022 tarihinden sonra e sınav için randevu alınıyor.

2022 ehliyet sınavı kaç dakika?​

2022 ehliyet sınavı kaç dakika?
Ehliyet sınavı süresi 45 Dakikadır. Ehliyet Sınavını erkenden bitiren aday sınavdan çıkabiliyor. Kimlik kontrolleri yapıldığı için en az 15 dk önce sınav yerinde olmanızı öneriyoruz.
Direksiyon sınavında neler yasak?​
Bunları unutmayınız;
- Kimliğiniz ve sınav giriş belgenizi mutlaka yanınızda bulundurunuz.
- Sınava geç kalan aday sınava alınmaz ve başarısız sayılır.
- Sınav salonuna elektronik cihaz sokmak yasaktır.
- Sınav bilgisayar monitörü üzerinden yapılmaktadır, kalem ve silgi getirmenize gerek yoktur.
Sürücü kursları sokağa çıkma yasağından muaf mı?​
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, araç muayene istasyonlarında çalışan personeller ve randevusu bulunan müşteriler, motorlu taşıt sürücü kursları, havacılık denizcilik kursları, mesleki eğitim geliştirme kursları personelleri ve kursiyerleri, EBA, LİSE TV, MTAL platformlarında kurgu, montaj.

2022 ehliyet yazılı sınavı ne zaman?​

2022 ehliyet yazılı sınavı ne zaman?

Ehliyet sınavında cep telefonu yasak mı?​

Ehliyet sınavında cep telefonu yasak mı?
Sınav alanına elektronik cihaz sokmanıza izin verilmiyor. Bu sebeple yanınızda cep telefonu, tablet ya da farklı dijital cihazlar götürmemeye dikkat etmelisiniz.

2022 ehliyet sınavı ne zaman?​

2022 ehliyet sınavı ne kadar?​

Ehliyet Sınav Giriş Ücretleri 2022 Ehliyet sınavına girecek sürücü adayları ehliyet harçlarını devlete, sınav ücretlerini ise MEB’e ödemektedir. İlk kez ehliyet alanlar için teorik sınav giriş ücreti 120 TL’dir. Bunun yanında direksiyon sınav giriş ücreti 160 TL’dir.

Sürücü kurslarına ilişkin durumlarla ilgili detaylı bilgiler paylaşıldığı için teşekkür ederiz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel öğretim faaliyetlerine ara verilmesi konusunda verilen bilgiye göre, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılacak bireysel eğitimler dışında kalan tüm özel öğretim faaliyetlerine ara verildiği belirtilmiş.

Direksiyon sınavı için sürücü kursuna giden adayların sokağa çıkma yasağından muaf olacakları ve ilgili kurslara katılan adayların sınavlarının gelecek hafta sonundan itibaren yapılabileceği ifade edilmiş. Bu bilgiler doğrultusunda, sürücü kurslarındaki eğitim ve sınavlar konusunda yaşanan güncel durumlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ayrıca, 2021 yılında ve 2022 yılında ehliyet sınavlarının nasıl yapıldığı, sınavların süreleri ve uygulama detayları da paylaşılmış. Elektronik ortamda yapılan sınavlarda sonuçların hızlı bir şekilde açıklanabildiği, direksiyon sınavlarının ara verildiği ancak sınavlara katılanların yasaktan muaf tutulduğu belirtilmiş.

Direksiyon sınavına yönelik bazı yasaklar ve uyarılar da verilmiş; kimlik ve sınav giriş belgesi yanında bulundurulması gerektiği, sınava geç kalanların alınmayacağı ve elektronik cihaz sokmanın yasak olduğu bilgileri paylaşılmış.

Toparlamak gerekirse, sürücü kurslarındaki durum, ehliyet sınavlarının yapılış şekli, sınav tarihleri ve ücretleri hakkında detaylı bilgiler paylaşılmıştır. Mevcut duruma göre hareket etmek ve güncel duyuruları takip etmek önemlidir.

Geri