Surucu belgesi gecerlilik suresi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sürücü belgesi geçerlilik süresi nedir?​

Yeni Ehliyetlerin Geçerlilik Süresi Ne Kadar? M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacaktır.

Çift teker kamyoneti hangi ehliyet kullanır?​

B sınıfı ehliyetiniz ile azami yüklü ağırlığı 4.250 kilograma kadar olan birleşik araçları da kullanabilir. Yani B sınıfı ehliyetiniz bazı kamyonetleri kullanmaya imkan tanımaktadır.
Ehliyet Türleri Nelerdir?​
Ehliyet Sınıfları Nelerdir? Hangi Ehliyetle Hangi Taşıt Kullanılabilir?
- M Sınıfı Ehliyet.
- A1 Sınıfı Ehliyet.
- A2 Sınıfı Ehliyet.
- A Sınıfı Ehliyet.
- B1 Sınıfı Ehliyet.
- B Sınıfı Ehliyet.
- BE Sınıfı Ehliyet.
- C1 Sınıfı Ehliyet.

Eski sürücü belgeleri hangi tarihe kadar geçerli?​

Eski sürücü belgeleri hangi tarihe kadar geçerli?
“01.01

E sinifi ehliyet kac yilda bir degisecek?​

E sinifi ehliyet kac yilda bir degisecek?
E SINIFI 5 YIL Sonra Nüfus Müdürlüğü’ne giderek başvuru yapılıyor ve yeni ehliyet posta ile 1 günde adrese teslim ediliyor. Yeni E sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli. Diğerlerinde süre ise 10 yıl. Geçerliliğin sona ereceği tarih çipli ehliyetin üzerinde ayrıca belirtiliyor.

Kamyoneti B sınıfı ehliyet kullanabilir mi?​

B sınıfı ehliyet otomobil veya kamyonet kullanmak isteyen kişilerin aldıkları bir ehliyet türüdür. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler M, B1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 gram olan birleşik araçlardır.

C sınıfı ehliyet kaç teker kullanır?​

C sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir. 14 kisiden fazla yolcu taşıyan araçları sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanır.
Sınıfı ehliyet hangi araçları kullanıyor?​
SINIF | YETKİ | KAPSAM
B1 | 4 tekerli Motosiklet | M
B | Otomobil ve Kamyonet | M – B1 – F
BE | Röomorklu Otomobil ve Kamyonet | M – B – B1 – F
C1 | 7500 kg’a kadar Kamyon ve Çekici | M – B – B1 – F

Hangi ehliyet hangi araç için geçerlidir?​

Hangi ehliyet hangi araç için geçerlidir?
Otomobil ve kamyonet kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfında bulunuyor. B sınıfı sürücü belgesi sahipleri, aynı zamanda M, B1, F sınıfına dahil olan araçları da kullanabiliyor. Değişen kanunlara göre, artık minibüsler için önce B sınıfı ehliyet almak ve sonrasında D1 sınıfı için başvurmak şart koşuluyor.
 
Eski sürücü belgelerinin hangi tarihe kadar geçerli olduğu konusu tam olarak belirtilmemiş. Ancak genel olarak dönemsel olarak bu süreler değişebilmektedir. Ülkemizde sürücü belgesi geçerlilik süreleri sınıfına göre değişiklik göstermektedir. M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerlidir.

E sınıfı ehliyet ise 5 yıl geçerlidir. E sınıfı ehliyet sahipleri, nüfus müdürlüğüne giderek başvuru yaparak yeni ehliyetlerini alabilirler. Diğer sınıfların (M, A1, A2, A, B1, B, BE, F, G, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE) süresi ise genelde 10 yıldır.

B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler, otomobil ve kamyonet gibi araçları kullanabilirler. B sınıfı ehliyet ayrıca M, B1 ve F sınıfı araçların da kullanımına olanak tanır. Sınıfı ehliyetlere göre hangi araçların kullanılabileceği ise detaylı bir şekilde tanımlanmıştır. Örneğin, C sınıfı ehliyet ile kamyon, tır, otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir.

Sürücü belgelerinin sınıflarına ve geçerlilik sürelerine dair detaylar verilmiş olup, hangi ehliyetin hangi araçlar için geçerli olduğu da açıklanmıştır. Özellikle ehliyet sınıfınıza göre hangi araçları kullanabileceğiniz konusunda net bilgiler bulunmaktadır. Her sürücünün ehliyet geçerlilik süreleri ve hangi araçları kullanabileceği konularını dikkate alarak gerekli işlemleri yapması önemlidir.
 
Geri
Üst