- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sürme esaslı su yalıtım malzemeleri nelerdir?
Sürme Tipi Su Yalıtım MalzemeleriSürme esaslı su yalıtımı nedir?
Sürme izolasyon son gelişen su izolasyon yöntemlerinden bir tanesidir. Yarı akışkan yapıda olan membran gibi ürünlerden elde edilen su izolasyon malzemeleri sürme yöntemi ile uygulanır ve yüzeyde prizlenerek su geçirmez bir yapı oluşturur. Bu yöntem bir ürün çeşidinden ziyade bir uygulama yönteminin adıdır.Sürme esaslı su yalıtımı nerelerde kullanılır?
Uygulama Alanları:
Teras su alıyor ne yapmalıyım?
Eğer yalıtım olmadan zemin kaplaması yapılırsa terastan su akabilir. Teras katında tesisat boruları varsa sızıntının kaynağı borulardaki çatlaklar olabilir. Terastan su akmasının nedeni borulardaki çatlaklar ise sorunlu borular değiştirildiğinde sızıntı sorunu da çözülmüş olur.
Mastertile WP 666 nedir?
Çimento ve akrilik esaslı, iki bileşenli, tam esnek su yalıtım malzemesi tanımı mastertile wp 666, çimento ve akrilik esaslı, sızıntı ve yüzey sularına karşı beton, perde ve çimento esaslı sıvalar üzerine içten ya da dıştan uygulanan, iki bileşenli seramik altı su yalıtım malzemesi.Sürme su yalıtımı nerelerde kullanılır?
Temeller ve zemine oturan döşemeler, balkonlar, teraslar, eğimli çatılar, banyo, lavabo, tuvalet gibi ıslak hacimler, içme suyu depoları, kullanım suyu depoları, suni gölet ve havuz gibi yapılar, istinat duvarları, kanaletler, otoparklar, otoyollar, raylı sistemle taşımacılık yapılan yollar, tüneller, arıtma tesisleri.Su yalıtım örtüsü nedir?
Genel bir ifade ile bitüm esaslı su yalıtım membranları, toprak altında kalan beton yüzeylerin, istinat duvarının, terasların, beton çatıların, ıslak zeminlerin, karayolu viyadüklerinin suya karşı yalıtımını sağlar. Membran uygulamasında şaloma veya sıcak asfalt kullanılır.
Su ve nem yalıtım malzemeleri nerelerde kullanılır?
Çimento esaslı su yalıtımı için malzemelerin karıştırılması ve kullanımı çok kolaydır. Banyo, tuvalet gibi iç ıslak alanlar için bu yöntem oldukça sık tercih edilir….Uygulama Alanları: