AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Surgun siiri kime yazildi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sürgün şiiri kime yazıldı?​

Sürgün ülkeden başkentler başkentine – Sezai Karakoç

Venüs bardağı ne demek?​

Tanrıya inanışın simgesidir Sezai Karakoç’ta, “Diriliş” yıldızıdır. Karakoç Venüs bardağını Batı medeniyetinin sembolü olarak görüyor. Bu sembol bardak Doğu dağlarının yıkılışına sebep oluyor. Konstantin duvarında Doğu medeniyetinin sembolü olan güneş sararmaya başlıyor.
Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır şiiri kimin?
Sezai Karakoç’u kaybettik. Allah rahmet eylesin. “Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır Aşk celladından ne çıkar madem ki yar vardır Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır.”

Ey sevgili en sevgili kimin şiiri?​

88 yaşında aramızdan ayrılan Karakoç, Türk edebiyatının öncü yazarlarındandı. Sezai Karakoç’un şiirleri ise merak edildi. Sezai Karakoç’un en beğenilen şiirleri arasında Ey Sevgili şiiri geliyor.

Ey Sevgili şiiri kime ait?​

Sezai Karakoç’un ‘Ey Sevgili’ eserini besteledi.
Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır?
“Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Ülkendeki kuşlardan ne haber vardır Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır Aşk celladından ne çıkar madem ki yar vardır Yoktan da vardan da ötede bir Var vardır Hep suç bende değil beni yakıp yıkan bir nazar vardır.”
Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır…” göklerden gelen emir olunca artık bu emre itaat etmeyecek hiç bir canlı yoktur, ““Ol deyince olduran, gönüllerimizi imanla dolduran Yüce Allah’ın 99 adı ile” diyen Ertuğrul Gazi bu anlamlı sözleri duvarlara asılması gereken önemli sözlerdir.
Ey Sevgili şiiri sözleri kime ait?

Ülkemdeki kuslardan ne haber vardir şiiri?​

Kuşlar uçar senin gönlünü taklit için kimin şiiri?​

Sezai Karakoç (bu mısra şiiri Naat’a yaklaştırır derler..) Kuşlar uçar senin gönlünü taklit için Ellerinden devşirir bahar çiçeklerini Deniz gözlerinden alır sonsuzluğun haberini Ey gönüllerin en yumuşağı en derini.

Geri