AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Suresiz oturum nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Süresiz oturum nasıl alınır?​

Süresiz oturum izni alabilmek için yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır:
- En az 5 yıldır bir oturum iznine sahip olmalısınız.
- Kendinizin (ve ailenizin) geçimini bağımsız olarak sağlayabilmelisiniz, yani Jobcenter’dan veya Sosyal Yardım Dairesinden herhangi bir para almıyor olmanız gerekir.

Oturma izni nasıl alınır?​

Oturma izni, yabancının ikamet edeceği ilde yer alan Göç İdareleri’ne başvurularak alınır. Başvurular uzman danışmanlarımız tarafından online ortamda yapılır. Randevu belgesi ve diğer gerekli belgeler hazırlanır ve yabancı randevu günü belgelerini Göç İdaresi memuruna teslim eder.
Öğrencinin ikamet durumu nedir?
Öğrenci ikamet izni kişinin eğitim aldığı sürede ülkede kalmasına hak tanıyan oturum türüdür. Öğrenci oturum izni başvuru için ilk şart Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığına ya da Yüksek Öğrenim Kurumu’na bağlı bir eğitim kurumunda kayıt yaptırmış olmasıdır.

Isveç oturma izni nasıl alınır?​

Bir AB / AEA vatandaşı iseniz, “ikamet hakkınızı” İsveç’teki İsveç Göçmenlik Ajansı’na kayıt etmeniz gerekir. Yakın aile bireyi bir AB / AEA vatandaşı değil ise, size oturum izni gerekebilir ve varışınızdan sonra İsveç Göçmenlik Ajansı’ndan başvurabilirsiniz.

Uzun süreli ikamet izni kaç yıl?​

UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ – Türkiye’de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan ya da Bakanlığın belirlediği şartlara uyan yabancılara, Bakanlığın onayıyla valilikler tarafından süresiz ikamet izni düzenlenir.
Uzun süreli oturma izni nasıl alınır?
Uzun Dönem İkamet İzni Şartları Nedir?
- Kesintisiz olarak ikamet izniyle en az sekiz yıl Türkiye yaşamış olmak.
- Kendisi ve birlikte yaşadığı ailesinin geçimini sağlayabilecek yeterlilikte, düzenli bir gelire sahip olmak.
- Son üç yıl içinde herhangi bir sosyal yardım almamış olmak.

Oturma izni için neler gerekli?​

Turistik Amaçlı Oturma İzni

Oturma izni ücreti ne kadar?​

31 Aralık 2019 tarihinde ve 30995 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genel tebliği ile belirlenmiş olan 01.01.2021 tarihinden itibaren geçerli olacak İkamet İzni Belgesi Kart bedeli 125 TL olarak belirlenmiştir. 2019 yılında 89 TL olan İkamet kartı ücreti, 2020 yılında 110 …
Ikamet ettigi ne demek?
Bütün adres bilgileri resmi olarak kayıtlı olan bir yerde yerleşik olarak yaşamaya ikamet etme denir. İkametgah adresi, güncel olarak bulunulan konut anlamına gelir. İkamet adresinin değiştirilmesi durumunda yen bilgilerin nüfus müdürlüklerine bildirmesi gerekmektedir.

Muhaceret harcı ne kadar?​

Yıllık Muhaceret Bedeli; Bölgenizdeki Gelir Ve Vergi Dairesi’ne, yıllık Muhaceret Bedeli olan 116 Tl ücretini yatırabilirsiniz. Dekont yada makbuzu almayı unutmayın. Muhaceret pulu; Herhangi bir PTT’den 12.5 Tl değerinde pul alabilirsiniz.

İsveç vatandaşı olmak için ne gerekli?​

İsveç vatandaşlığına geçebilmek için bir kısa bir de uzun bir uygulama bulunmaktadır. Kısa olan uygulamaya göre vatandaşlık hakkı için 18 yaşında olmak, 5 yıl İsveç’te yaşıyor olmak yasada yer alan 3 dilden birini bilmek, topluma uyumu kanıtlamak ve en az 1,5 yıl çalışmış olmak gereklidir.
İsveç’te yaşamak için ne yapılmalı?
İsveç vatandaşlığa geçiş için iki farklı prosedür vardır. Bu prosedürlerden kısa olana göre, vatandaşlık sahibi olabilmek için en az 18 yaşında olmak,5 yıldır İsveç’te yaşıyor olmak, topluma ayak uydurabilmek, 3 dilden en az birini bilmek ve en az 1,5 yıl İsveç’te çalışmış olmak şartları vardır.

Geri