AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Suresiz ikamet kimlere verilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Süresiz ikamet kimlere verilir?​

Türkiye’ de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet (oturum) izni ile kalmış olan ya da Göç Politikaları Kurulunun belirlediği şartlara uyan yabancılara, bakanlığın onayıyla valilikler tarafından süresiz ikamet (oturma) izni verilir. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Uzun Dönem İkamet (oturum) İzni olarak verilir.

Suresiz ikamet izni nasıl alinir?​

UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ – Türkiye’de kesintisiz en az sekiz yıl ikamet izniyle kalmış olan ya da Bakanlığın belirlediği şartlara uyan yabancılara, Bakanlığın onayıyla valilikler tarafından süresiz ikamet izni düzenlenir.

Almanyada süresiz oturum almak icin neler gerekli?​

Almanyada süresiz oturum almak icin neler gerekli?
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.

Almanyada oturum almak için ne yapmalıyım?​

Almanyada oturum almak için ne yapmalıyım?
Almanya oturum izni alabilmek için ulusal vize başvurusunda bulunmalı ve bu vizeyi edinmelisiniz. Almanya ulusal vize, Schengen vizesinden farklı olarak uzun süreli oturum izinlerinde Almanya Konsolosluğu tarafından verilmekte ve Schengen vizesinden farklı imkanlar sunmaktadır.

Almanya kalıcı oturma izni nasıl alınır?​

Almanya evlilik Birliği sebebiyle Süresiz Oturma izni (Niederlassungserlaubnis) için başvuru sahibinin Federal Almanya’da 5 yıldan beri resmen oturuyor olması (Eş Alman ise, ya da serbest çalışıyorsa, mavi kartla Almanya’ya gelmişse 3 yıl), eşlerden en az birinin Almanya’da 60 ay sigortalı olarak bir işte çalışmış …

Uzun süreli oturma izni nasıl alınır?​

Uzun Dönem İkamet İzni Şartları Nedir?
- Kesintisiz olarak ikamet izniyle en az sekiz yıl Türkiye yaşamış olmak.
- Kendisi ve birlikte yaşadığı ailesinin geçimini sağlayabilecek yeterlilikte, düzenli bir gelire sahip olmak.
- Son üç yıl içinde herhangi bir sosyal yardım almamış olmak.
 
Süresiz ikamet izni Türkiye'de en az sekiz yıl kesintisiz ikamet izni almış olan veya Göç Politikaları Kurulu tarafından belirlenen şartları karşılayan yabancılara verilir. Bu izin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Uzun Dönem İkamet İzni olarak verilir.

Almanya'da süresiz oturum almak için AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra 33 ay beklemeniz ve belirli şartları sağlamanız gerekmektedir. Örneğin, belirli primlerin ödenmesi, uygun bir iş sahibi olunması, Almanca bilme seviyesi gibi kriterlere uygun olarak süresiz oturum izni alabilirsiniz.

Almanya'da oturum izni almak için ulusal vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bu vize, Schengen vizesinden farklı uzun süreli oturum izinleri için Almanya Konsolosluğu tarafından verilir ve farklı olanaklar sunabilir.

Almanya'da kalıcı oturma izni almak için evlilik birliği sebebiyle süresiz oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru sahibinin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir, örneğin Federal Almanya'da belirli bir süre resmi olarak ikamet etmiş olmak gibi.

Uzun süreli oturma izni alabilmek için Türkiye'de en az sekiz yıl kesintisiz ikamet etmiş olmanız, geçimini sağlayabilecek gelire sahip olmanız ve son üç yılda sosyal yardım almamış olmanız gibi bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu şartları sağladığınız takdirde Uzun Dönem İkamet İzni'ne başvurabilirsiniz.
 
Geri
Üst