AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Suresinden sonra bos beyan edecegimiz poset beyannamesinin cezasi var midir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Süresinden sonra boş beyan edeceğimiz poşet beyannamesinin cezası var mıdır?​

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Sistemine bildirim ve beyanlarda yanlış ve yanıltıcı beyanda bulunanlar hakkında 2872 sayılı Kanunun 26 nci maddesi uyarınca 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmak üzere Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunacaktır.

ITS belgesi nedir?​

İlaç Takip Sistemi, tüm dünyada uygulanan Takip ve İzleme sisteminin ilaç sektörüne uyarlanmış şeklidir. Bu sistemle birlikte ürünlerin tedarik ve dağıtım süreçlerinde bulunduğu konumu belirlemek mümkün olmaktadır.

Geri kazanım katılım payı nasil ödenir?​

Geri kazanım katılım payı nasil ödenir?
Geri Kazanım Katılım Payı Yönetmeliği kapsamında yer alan ürünlerden serbest dolaşıma sokulmak sureti ile millileştirilen ürünler ithalatçı gerçek ve tüzel kişiler tarafından yurt içinde piyasaya arz edilmiş sayılır ve ithalatçılardan geri kazanım katılım payı alınır.

Geri kazanım katılım payı beyannamesi son günü ne zaman?​

Geri kazanım katılım payı beyannamesi son günü ne zaman?
Geri kazanım katılım payı beyannamesinin, plastik poşetin satışının yapıldığı ve diğer ürünler için piyasaya sürüldüğü/ithal edildiği beyan dönemini takip eden ayın son günü saat 23.59’a kadar yetkili vergi dairesine elektronik ortamda gönderilmesi gerekiyor.

Kimler elektronik ortamda beyanname gönderebilir?​

Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden, 3568 sayılı Kanun uyarınca yetki almış olup bağımsız çalışan Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin (meslek mensuplarının), mükelleflerin vergi beyannameleri, bildirim ve eklerini …

ITS bildirimi nedir?​

İlaç Takip Sistemi, Beşeri tıbbi ürünlerin karekod kullanılarak tekilleştirilmesini, her biriminin geçtiği noktalardan yapılan bildirimler ile üretim, ithalat, ihracat, alış, satış, devir, tüketim, zayi olma, geri ödeme gibi tedarik zincirinde gerçekleşen tüm hareketlerini ya da hareket iptallerini gerçek zamanlı …

ITS nasıl kullanılır?​

ITS nasıl kullanılır?
En sık karşılaşılan istisna ise, it’s ve its arasındaki fark. “Its” ve “It’s” için kural değişiyor! Aidiyet belirtmek için, kesme işareti ALMAZ. “Its” sadece “it is”, “it was” veya “it has” için kısaltma olarak kullanıldığında kesme işareti alır.
Kanunun 20. Maddesinin g bendi ise 12 nci maddede öngörülen bildirim ve bilgi verme yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerle ilgili olup güncel 18.037 TL idari para cezası uygulanır.

Gekap kimler vermek zorunda?​

Gekap kimler vermek zorunda?
GELİR VE KURUMLAR Vergisi mükellefi olsun veya olmasın tüm satış noktaları ile piyasaya sürenler/ithalatçılar (Poşet satışları dahil) 2020 yılına ait GEKAP beyannamelerini elektronik ortamda Yılda iki defa vereceklerdir.

Seyyar Pazarcılar poşet beyannamesi verecek mi?​

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeler kapsamında ücretlendirme uygulamasından muaf tutulan plastik poşetleri tüketiciye/kullanıcıya temin eden satış noktaları da bu poşetler için Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi vermeyecektir.

Naylon poşetlerin ücretli hale getirilmesinin nedeni nedir?​

amaç tüketim alışkanlıklarındaki aşırılığı önlemek. belli bir fiyatlandırma sayesinde davranış şekli değişir. yasaklama değil azaltılmaya yönelik bir uygulama olacak. önümüzde bir buçuk yıl gibi bir süre var. avrupa birliği bu sayede tüketimi yüzde 90 azalttı” diyor.

Poşet beyannamesi mükellefiyeti ne zaman başlar?​

Poşet beyannamesi mükellefiyeti ne zaman başlar?
POŞET BEYANNAMESİ HAKKINDA ÖZET BİLGİLER İlk üç ay için (Ocak, Şubat, Mart) beyannameler her ay ayrı satırda gösterilerek tek beyanname halinde 24 Nisan tarihine kadar verilip katılım payı ay sonuna kadar ödenecektir. Mükellef beyanname verdiği dönemde mükellefiyeti otomatik olarak GİB tarafından açılacaktır.

Geri kazanım katılım payı beyannamesi 2022 ne zaman verilecek?​

Geri kazanım katılım payı beyannamesi 2022 ne zaman verilecek?
b) İkinci dönem; Nisan-Mayıs-Haziran 01/AĞUSTOS/2022 Tarihine kadar, c) Üçüncü dönem; Temmuz-Ağustos-Eylül 31/EKİM/2022 Tarihine kadar, d) Dördüncü dönem; Ekim-Kasım-Aralık 31/OCAK/2023 Tarihine kadar, Vergi dairesine elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.

Gekap beyannamesi verilmezse ne olur?​

Görüldüğü gibi GEKAP’ın beyan edilmediği veya eksik beyan edildiğinin tespiti halinde ilgiliye beyanname verip ödeme yapması için tebligat yapılacak ve 1 aylık süre verilecektir. 1 aylık süre zarfında beyan edilip ödeme yapılmaz ise 6183 sayılı kanun gereği gecikme zammı uygulanacaktır.

Gekap faturada gösterilecek mi?​

GEKAP ile ilgili yapılan mevcut yasal düzenlemelerde, satış faturalarında GEKAP bedellerinin malın bedeline dahil edilmesi veya fatura üzerinde ayrıca gösterilmesi konusu ile ilgili olarak herhangi bir belirleme bulunmamaktadır.

Poşet beyannamesinde ne beyan edilir?​

Poşet beyannamesinde ne beyan edilir?
01.01.2019 tarihinden önce alınmış(STOK tan kullanılan) poşetler için Poşet Temin Edilen Kişinin TC / Vergi Kimlik Numarası, Firmanın Vergi Kimlik Numarası alanına beyanname veren gerçek veya tüzel kişi kendi vergi kimlik numarasını yazacaktır.

2022 poşet beyannamesi ne zaman verilecek?​

2022 poşet beyannamesi ne zaman verilecek?
Birinci dönem; Ocak-Şubat-Mart 30/NİSAN/ Tarihine kadar , İkinci dönem; Nisan-Mayıs-Haziran 31/TEMMUZ Tarihine kadar, Üçüncü dönem; Temmuz-Ağustos-Eylül 31/EKİM/Tarihine kadar, Dördüncü dönem; Ekim-Kasım-Aralık.

Market poşetleri ne zaman ücretli olacak?​

PLASTİK POŞET ÜCRETİ DEĞİŞMEDİ “2022 yılı plastik poşetlere uygulanacak taban ücret adet başına vergiler dâhil 25 kuruştur. 01.01.2022 tarihinden başlayarak 2022 yılı sonuna kadar ise satışa tabi tüm poşetler için uygulanacak ücret adet başına vergiler dâhil 25 kuruş olup daha az veya daha fazla bir ücret uygulanamaz.”

2022 Gekap ne zaman?​

c) Üçüncü dönem; Temmuz-Ağustos-Eylül 31/EKİM/2021 Tarihine kadar, ç) Dördüncü dönem; Ekim-Kasım-Aralık. 31/OCAK/2022 Tarihine kadar, Vergi dairesine elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.

Gekap kaç aylık?​

Gekap kaç aylık?
2872 sayılı Çevre Kanunu’nun ek 11’inci maddesinin Hazine ve Maliye Bakanlığına vermiş olduğu yetkiye dayanılarak GEKAP beyan dönemleri 2020 yılında altı aylık, 2021 ve izleyen yıllar için üç aylık olarak belirlenmiştir.

Gekap beyannamesi 2021 Uzatildi mi?​

Gekap beyannamesi 2021 Uzatildi mi?
Bu doğrultuda 2021 yılının Ocak, Şubat ve Mart dönemlerini içeren ilk 3 aylık Gekap bildirimlerinin en geç 30.04.2021 tarihine kadar beyan edilip ödenmesi gerekmektedir.
 
Evet, süresinden sonra boş beyan edilen poşet beyannamesinin cezası bulunmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bilgi Sistemine yanlış ve yanıltıcı beyanda bulunanlar hakkında 2872 sayılı Kanunun 26. maddesi uyarınca 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilirler. Dolayısıyla, beyanname süreleri konusunda dikkatli olmak ve belirtilen tarihler içinde beyannameleri eksiksiz ve doğru bir şekilde göndermek önemlidir.

ITS belgesi, ilaç sektöründe takip ve izleme sistemlerinin uygulanmasını sağlayan bir belgedir. Ürünlerin tedarik ve dağıtım süreçlerinde konumlarını belirlemek için kullanılır.

Geri kazanım katılım payı, geri dönüşüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla alınan bir ücrettir. Bu pay, ithalatçı gerçek ve tüzel kişiler tarafından yurt içinde piyasaya arz edilen ürünler için ödenir.

Geri kazanım katılım payı beyannamesi, piyasaya sürülen ürünlerin beyan edilmesi ve ödenmesi gereken bir beyanname türüdür. Bu beyannamenin son günü, ilgili beyan dönemini takip eden ayın son gününde elektronik ortamda vergi dairesine gönderilmesi gerekmektedir.

Elektronik ortamda beyanname gönderme yetkisine sahip olanlar, Vergi Usul Kanunu ve ilgili yasal düzenlemeler çerçevesinde belirlenen Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerdir.

ITS bildirimi, ilaç takip sisteminde yer alan ve ürünlerin tedarik zincirinde gerçekleşen hareketlerin bildirilmesini sağlayan bir süreçtir. Bu bildirimler, ürünlerin takip edilebilirliğini artırır ve sektörde şeffaflık sağlar.

Gekap beyannamesi, Gelir ve Kurumlar Vergisi mükellefi olan tüm satış noktaları ile piyasaya ürün süren veya ithalat yapan tüm kişiler tarafından elektronik ortamda verilmesi gereken bir beyannamedir. Eksik veya geç beyan edilmesi durumunda cezai yaptırımlar uygulanabilir.

Seyyar pazarcılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca muaf tutulan plastik poşetleri tüketiciye temin eden satış noktaları kapsamında olduğundan Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi vermek zorunda değillerdir.

Naylon poşetlerin ücretli hale getirilmesinin nedeni, tüketim alışkanlıklarındaki aşırılığı önlemek ve çevreye etkilerini azaltmak amacıyla alınan bir önlemdir. Bu uygulama sayesinde plastik poşetlerin tüketimi azaltılmaya yönelik bir adım olarak atılmıştır.
 
Geri
Üst