AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Suresi icinde 2 kez cevap dilekcesi verilebilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.920
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Süresi içinde 2 kez cevap dilekçesi verilebilir mi?​

(1) Davacı, cevap dilekçesinin kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde cevaba cevap dilekçesi; davalı da davacının cevabının kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde ikinci cevap dilekçesi verebilir.

Mailde Merhabalar yazılır mı?​

1.Hitap ve İlgili E-Maile “Ali Bey Merhaba” gibi bir selamlama cümlesiyle başlanır. Sürekli yazıştığınız kişilere de “Ali Bey” eğer bir gruba yazıyorsanız “Proje Birimi Çalışanlarına” veya çok isimle hitap edinilir. “Ali Bey, Mehmet Bey, Hakan Bey”.

Süresinde cevap dilekçesi vermeyen tanık dinletebilir mi?​

Süresinde cevap dilekçesi vermeyen tanık dinletebilir mi?
Süresinde cevap dilekçesi vermeyerek delillerini bildirmeyen davalı tarafın yasal süre geçtikten sonra bildirmiş olduğu tanıklarının dinlenmesine yer yoktur.

Vakıaların tamamını inkâr etmek ne demek?​

Vakıaların tamamını inkâr etmek ne demek?
Davalının, davaya cevap vermemiş olması, ön incelemede uyuşmazlık konularının belirlenmesinden sonra bu konulara ilişkin delil gösterme ve sunma hakkını ortadan kaldırmaz. Davaya süresinde cevap vermemiş olan davalı, davacının dava dilekçesinde ileri sürdüğü vakıaların tamamını inkar etmiş sayılır.

Cevaba cevap süresi uzatılabilir mi?​

Cevaba cevap ve ikinci cevap dilekçelerinin hazırlanması, veriliş süresi gibi konularda öngörülen kurallar, bunlar için de uygulanacağından, özellikle cevap süresi ve cevap süresinin uzatılmasına ilişkin hükümler, şartların gerçekleşmesi koşuluyla, bu dilekçeler için de uygulanır.

2 cevap dilekçesinden sonra ne olur?​

İkinci cevap dilekçesinin verilmesi ile davanın dilekçeler aşaması sona erer; bundan sonra ön inceleme (m. 137) yapılır. Davalı ikinci cevap dilekçesini süresi içinde vermemişse, davalı, sadece davacının cevaba cevap dilekçesinde bildirdiği vakıaların doğru olmadığını ispat için delil göstermekle yetinebilir.

Onay maili nasıl yazılır?​

Onay maili nasıl yazılır?
Şimdi kurumsal e-mail nasıl yazılır özetleyelim.
- Konu satırı: 50 karakterden kısa tutulmalı.
- Selamlama: Dostça ama yine de profesyonel olmalı.
- Gövde: Mesaj açık ve net olmalı.
- Kapanış: Arkadaş canlısı ama profesyonel olmalı.
- İmza: Gerekli tüm unsurları içermeli.

Davalı süresi içerisinde cevap dilekçesi vermezse ıslaha başvurabilir mi?​

Davalı süresi içerisinde cevap dilekçesi vermezse ıslaha başvurabilir mi?
HMK 177. maddesinde de tahkikat tamamlanıncaya kadar ıslah yapılabileceği belirtildiğine göre süresinde cevap dilekçesi vermeyen davalı da ıslah yoluna başvurarak tahkikat bitinceye kadar zamanaşımı savunmasında bulunabilir. Davalının ıslah yoluna başvurmasına engel bir kanun hükmü yoktur.

Cevap dilekçesi sunmayan taraf delil sunabilir mi?​

Yargılamada sonradan yeni delil gösterilmesi mümkün müdür?​

(1) Taraflar, Kanunda belirtilen süreden sonra delil gösteremezler. Ancak bir delilin sonradan ileri sürülmesi yargılamayı geciktirme amacı taşımıyorsa veya süresinde ileri sürülememesi ilgili tarafın kusurundan kaynaklanmıyorsa, mahkeme o delilin sonradan gösterilmesine izin verebilir.

Hukukta inkâr nedir?​

Hukukta inkâr nedir?
hukuki netice doğuran bir hadisenin doğruluğunun kabul edilmemesidir (7). mevcut olmadığını açik değil de kapalı olarak inkar edebilir. ileri sürülmesi halinde iddia kapalı olarak inkar edilmiş sayılır.

Süre uzatım dilekçesi nedir?​

Süre uzatım dilekçesi nedir?
Süre uzatım dilekçesi vermek için de süre dava dilekçesinin davalıya tebliği ile başlar. Dava dilekçesini tebliğ alan davalının ; iki hafta içerisinde cevap dilekçesi hazırlaması imkansız veya zorsa ek süre için talepte bulunur. Bu talebi cevap dilekçesi için verilen 2 haftalık sürede yapması gerekir.

2 haftalık kesin süre ne zaman başlar?​

Süreler tebliğ tarihini takip eden günden itibaren işlemeye başlar. Dolayısıyla 5 Ocak’ta tebliğ edilen bir işlem için verilen sürenin ilk günü 6 Ocak’tır. Süre; hafta, ay veya yıl olarak belirlenmiş ise başladığı güne son hafta, ay veya yıl içindeki karşılık gelen günün tatil saatinde biter.

Ikinci cevap dilekçesine ne denir?​

2) İkinci Cevap Dilekçesi Davalı, davacının verdiği cevaba cevap dilekçesinin (m. 136/1) kendisine tebliğinden itibaren iki hafta içinde bu dilekçeye cevap verebilir. Kanun (m. 136/1), davalının vereceği bu dilekçeye ikinci cevap dilekçesi (düplik) demektedir.
 
Süresi içinde 2 kez cevap dilekçesi verilebilir mi konusunda, süresi içinde cevap dilekçesi verilmediği durumlarla ilgili detaylar paylaşılmış. Davalı, cevaba cevap dilekçesinin kendisine tebliğinden itibaren 2 hafta içinde ikinci cevap dilekçesi verebilmektedir. Ayrıca bir başka soruda ise süresinde cevap dilekçesi vermeyen tanık dinletebilir mi sorusu sorulmuş. Süresinde cevap dilekçesi vermeyen davalı tarafın yasal süre geçtikten sonra bildirmiş olduğu tanıkların dinlenmesine yer olmadığı açıklanmış.

Ayrıca cevaba cevap süresi uzatılabilir mi konusunda, cevap ve ikinci cevap dilekçeleri hazırlanması ve verilmesi sürelerinin belirli kurallara tabi olduğu vurgulanmış. Bu konuda öngörülen kuralların geçerli olduğu belirtilmiş.

Davalı süresi içerisinde cevap dilekçesi vermezse ıslaha başvurabilir mi sorusuyla ilgili olarak, HMK 177. maddesine atıf yapılarak süresinde cevap dilekçesi vermeyen davalının da ıslah yoluna başvurabileceği ifade edilmiş. Dolayısıyla ıslah yolunun açık olduğu belirtilmiş.

Son olarak, cevap dilekçesi sunmayan tarafın delil sunup sunamayacağı sorusu sorulmuş. Yargılamada sonradan yeni delil gösterilmesinin mümkün olup olmadığı da yine başka bir soruda açıklanmış. Tarafların belirtilen süreden sonra delil gösteremeyeceği, ancak belirli koşullar altında mahkemenin sonradan yeni delil gösterilmesine izin verebileceği belirtilmiş.
 
Geri
Üst