- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Süreli edim ne demektir?
Süreli edim: Belirli bir zaman dilimi boyunca ifa edilmesi gereken edim sürekli edimdir. Devirli edim: Belirli aralıklarla tek seferde ifa edilebilen borçlara ilişkin edim ise devirli (dönemsel) edimdir.Sözleşmenin ifa edilmesi nedir?
Karşılıklı borç yükleyen sözleşmeler, iki tarafın da bir edimi ifayı, yani sözleşmede kararlaştırılan yükümlülüklerin yerine getirilmesini üstlendiği sözleşmeler olup, kendi yükümlülüğünü yerine getirmekten kaçınan tarafa karşı izlenebilecek yollar Yeni Türk Borçlar Kanununda düzenlenmiştir.Borçlar Hukukunda edim ne demek?
Edim, borçlar hukukunda yer alan temel kavramlardan biridir. Borçlunun alacaklıya yapmak zorunda olduğu ödemelere ya da sözleşme gereği yapmakla yükümlü olduğu şeylerin tamamına edim denir.
Sürekli edim çeşitleri nelerdir?
Sürekli edim ikiye ayrılmaktadır. Bunlar asli edim ve tali edimdir.Sözleşmenin ifa yeri nasıl belirlenir?
İFA YERİNİN BELİRLENMESİ İfa yeri kural olarak taraflarca belirlenir. Taraflar borcun nerede ifa edileceğini aralarında kararlaştırabilirler. Bu konuda yapılacak anlaşma açık veya örtülü olabilir. Böyle bir durumda, borcun öngörülen yerde ifası gerekir.Ifa yükümlülüğü ne demek?
Borçlu, edimini alacaklıların hepsine birden ifa etmek zorundadır. Bölünemeyen borcun birden çok borçlusu varsa, borçlulardan her biri borcun tamamını ifa etmekle yükümlüdür. Durumun gereğinden aksi anlaşılmadıkça, ifada bulunan borçlu, alacaklıya halef olur ve diğer borçlulardan payları oranında alacağını isteyebilir.