- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sürekli üretim sistemleri nelerdir?
3 – Sürekli Üretim : Eldeki makina ve tesislerin yalnız belirli bir mamule tahsis edilmesi ile yapılan üretimdir. Söz konusu mamulün talep düzeyi ve üretim miktarları çok yüksektir. Akış veya proses üretiminde makina ve tesisler yalnız bir cins mamulü üretecek şekilde dizayn edilmiş ve yerleştirilmiştir.Işletmelerde üretim sistemleri nelerdir?
İşletmelerde Üretim YönetimiÇağdaş üretim sistemleri nelerdir?
Modern üretim sistemleri ise aşağıdaki gibidir:
Çoklu üretim sistemi nedir?
Çok ürünlü üretim sistemi, en basit anlatımla, aynı tarla üzerinde iki ya da daha fazla ürünün bir arada yetiştirilmesidir. Çoklu üretim, özellikle aynı yıl içerinde yıl boyu yağışların düzenli olarak düştüğü bölgelerde aynı tarla üzerinde neredeyse yılın 12 ayında kesintisiz üretim yapıldığı sistemleri de kapsar.Kesikli ve sürekli üretimin başlıca özellikleri nelerdir?
Kesikli imalat sistemi özellikleri;Akış tipi üretim sistemi nedir?
2.Akış Üretimi: Tesis yalnızca bir çeşit ürün üretecek şekilde tasarlanmıştır. Düzensiz ve farklı ürünlere yönelik talep olduğunda kullanılan üretim tipidir. Ürünler farklı olduğundan özel amaçlı değil genel amaçlı makineler kullanılır. Müşterilere teslim tarihi yerine teslim aralığı verilir.
Proje, yerinde iş, yerinde üretim gibi adlar da verilen tek üretim sistemi, bir kişinin veya bir üretim grubunun, yalnızca bir tek üretim biriminin tamamını, aynı yerde üretmesidir. Köprü yapma, fabrika kurma, baraj inşa etme, gemi imalatı ve benzerleri, bu tür üretimin en yaygın örnekleridir.
Üretim:”İnsan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla mal veya hizmetlerin meydana getirilmesi işlemidir.” Mal ve/veya hizmetleri düşük maliyet, yüksek kaliteyle zamanında standartlara uygun kararların alınmasını sağlayan işletme fonksiyonudur.
Kesikli üretimin özellikleri nedir?
Düşük miktarda ve çok çeşitli üretim yapılması Aynı fonksiyonel özelliğe sahip üretim araçlarının aynı bölümlerde toplanması Kalifiye işgücü kullanılması Düşük hammadde ve mamul stokları