AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Surekli kupe takmak zararli mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sürekli küpe takmak zararlı mı?​

Büyük ve ağır hacimli küpelerin uzun yıllar kullanılması sadece kulak memesinde sarkmaya neden olmaz, aynı zamanda küpenin takıldığı delikler de genişleyebilir. Aşırı genişlemiş, asimetrik hale gelen ve yırtılan bu delikleri cerrahi olarak kapatabiliyoruz.

Kulak deliği neden sarkar?​

İlki doğumsaldır, yani doğuştan itibaren kulak memesi büyüktür. İkincisi ise, özellikle bayanlarda yanlış ve ağır küpelerin kullanımı buna yol açabilir. Bu küpeler zamanla kulağa etki edip aşağı dorğu bir baskı ve gerilim yarattığı için kulak memesini genişletebilir ve aşağı doğru sarkıtabilir.

Kulak memesi sarkar mı?​

Kulak memesi sarkar mı?
gayet doğal bir durumdur. vücuttaki nice bölgenin aksine, gerek kulaklar gerekse burun insan ömrünün sonuna kadar büyümeyi sürdürür. karikatürlerde yaşlı insan çizileceği vakit patates burun, kepçe kulak gibi abartılara başvurulması da bundandır.

Kulak memesi sarkması nasıl geçer?​

Kulak memesi sarkması nasıl geçer?
Çok aşırı kulak memesi büyümesi olan bir kişinin kalıcı olarak kulak memesinin küçültülmesi sadece ameliyat ile olur. Bu da klinik ortamında yapılan minik bir operasyon ile yapılır. Sadece kulak bölgesi uyuşturularak kulak memesi sarkması giderilebilir.

Küpe takmak kulağı Sarkıtır mı?​

Küpe takmak caiz mi?​

Müslüman erkeklerin ise kadınlara has süs eşyalarını kullanmaktan uzak durmaları gerekir. İslam alimleri, erkeklerin küpe vb. kadınlara özgü takıları takmalarını harama yakın yani mekruh saymışlardır.”

Kulak Deldirirken nelere dikkat etmeli?​

Kulak Deldirirken nelere dikkat etmeli?
Nelerden kaçınmalısınız?
- Gerekli olmadıkça kulağınıza ve küpelerinize dokunmayın. Küpelerinizi çıkarmayın.
- Küpe klipsinizi kulak memesini sıkacak şekilde öne doğru itmeyin. Klps sürekli hava alacak şekilde konumunu korumalıdır. Bu iyileşme sürecini kısaltır.

Küpe kulakta sarkma yapar mı?​

Küpe kulakta sarkma yapar mı?
Kulak memesinde beze neden olur?​
Kulak memesinde şişlik, genellikle iltihabik enfeksiyondan kaynaklanır ve bakteri, virüs yahut mikroorganizmalar vücuda girdiğinde ortaya çıkar. Kulak çevresindeki lenf bezlerinin şişmesi ve bunun sonucunda kulak memesinde şişme ve iltihaplanma da yaygın olarak görülen bir durumdur.
Kulak memesi küçülür mü?​
Örneğin kulak memesi, kulağın yapısına veya yüze göre büyük olabilir. Bunları küçültmek mümkündür.

Gece yatarken küpe çıkarılır mı?​

Gece yatarken küpe çıkarılır mı?
Kilidin arkası zamanla açılabiliyor ve düşebiliyor” şeklinde konuştu. Gece yatarken takıların mutlaka çıkarılması gerektiğini söyleyen Arslan, terlemenin takıların rengine zarar vereceğinin altını çizerek takıların uyurken kırılabileceğini ve ezilebileceğini belirtti.

Peygamber efendimiz küpe taktı mı?​

Peygamber efendimiz küpe taktı mı?
CEVAP: Peygamberimizin küpe taktığını bilmiyorum. Ancak Kehf Suresi’nde ve başka surelerde cennetliklerin altın bilezikler, küpeler takacakları, ipek giysiler giyecekleri özendirici biçimde anlatılır. Peygamberimizin döneminde krallar süs eşyası olarak küpe takarlardı.

Islamda erkeğin küpe takması günah mı?​

Bu ve benzeri uyarılar sebebi ile İslam alimleri, erkeklerin küpe gibi kadınlara özgü takıları takmalarını tahrimen (harama yakın) mekruh saymışlardır.” denildi.

Kulak Deldirdikten sonra kaç gün su Değmemeli?​

Kulak deldirdikten sonra 6 hafta bekleyin.

Kulak delindikten kaç gün sonra küpe çıkarılır?​

Kulak delindikten kaç gün sonra küpe çıkarılır?
Küpelerinizi en az 6 hafta takılı bırakın. Şayet kıkırdak küpesi ise 12 hafta kalmalıdır. Bu süre sonrasında istediğiz ağı olmayan küpeleri kullanabilirsiniz. 5 ay boyunca ( Kıkırdak bölgesi 12 ay) kısa arkalı küpeler kullanınız .
 
Küpe takmanın kulak sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı ve önemli. Özellikle büyük ve ağır küpelerin uzun süreli kullanımının kulak memesinde sarkmaya ve deliklerin genişlemesine neden olabileceğini belirtmişsiniz. Doğumsal faktörlerin yanı sıra yanlış küpe seçimi ve kullanımının da kulak sarkmasına yol açabileceğini aktarmışsınız. Kulak memesinin sarkması durumunda cerrahi müdahale gerekebileceğini de vurgulamışsınız.

Küpe takmanın dini açıdan da incelendiği bölümde ise Müslüman erkeklerin kadınlara özgü süs eşyalarından kaçınmaları gerektiği belirtilmiş. İslam alimlerinin erkeklerin küpe takmalarını genelde harama yakın hatta mekruh olarak gördüklerine dair bilgi verilmiş.

Kulak delme işlemi sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalara da değinilmiş. Özellikle kulak delme sürecinde hijyen ve uygun bakımın önemine vurgu yapılmış. Küpelerin belirli bir süre çıkarılmaması gerektiği ve uyurken takıların çıkarılması gerektiği konusu da önemle vurgulanmış.

Devamında küpe takmanın kulakta sarkmaya yol açıp açmadığına dair bir sorunuz olmuş. Bu konuda kulak memesinde beze oluşumuna da değinilmiş ve bu durumun genellikle iltihaplı enfeksiyonlardan kaynaklanabileceği belirtilmiş.

Son olarak, küpe takmanın dini açıdan incelendiği ve Peygamber Efendimizin küpe takıp takmadığı konusu ele alınmış. İslam alimlerinin erkeklerin kadınlara özgü takıları takmalarını harama yakın gördüklerine dair detaylı bilgi verilmiş.

Dolayısıyla, küpe takımıyla ilgili sağlık, hijyen, dini açıdan önemli bilgiler paylaşılmış ve kulak sağlığını korumak adına dikkat edilmesi gereken hususlara açıklık getirilmiş.
 
Geri
Üst