AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Surekli konusma istegi neden olur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.646
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sürekli konuşma isteği neden olur?​

Bipolar bozukluk, şeker veya kalp hastalığı gibi uzun süren bir hastalıktır ve hayat boyu dikkatle izlenmelidir. Hasta canlı, aşırı hareketli, renkli giyinmiş, konuşkan ve coşkuludur. Aşırı hareketlilik nedeniyle hasta dağınık ve bitkin durumda olabilir. Yüksek ses tonuyla ve hızlı konuşur.

Çok konuşma hastalığı nedir?​

Çok konuşma hastalığı nedir?
Kompulsif konuşma olarak da bilinen konuşma bağımlılığı, isminden de anlaşılabileceği gibi sosyal olarak kabul edilebilir olan sınırın üzerinde süreler boyunca karşıdakiyle konuşma eğilimine verilen isimdir. Bu kişiler, abartılı denebilecek miktarlarda konuşmaya meraklıdırlar ve kolay kolay susmazlar.

Rahatlık hastalığı nedir?​

Depresyon kişinin mutlu olma ve hayattan zevk alma yetisini geçici olarak kaybettiği, duygudurumu, düşünceleri, bedeni ve zihni hastalandıran bir psikiyatrik bozukluktur. Kelime manası çökkünlüktür. Ruhsal durumun çöktüğünü ifade etmek için bu kelime kullanılır.

Çok konuşmak hangi hastalığın belirtisi?​

Çok konuşmak hangi hastalığın belirtisi?
Bipolar bozukluk tanısı alan kişi yaşamı boyunca mani, depresyon, hipomani ve karma dönem gibi çeşitli dönemler geçirir. Aşırı hareketli, enerjik, konuşkan, kendine güveni artmış “manik” dönem sonrasında; üzüntü, ağlama, değersizlik hissi, enerji kaybı, mutsuzluk şeklinde “depresif” dönem ortaya çıkabilir.

Çok konuşmamak için ne yapmalıyım?​

Eğer çok sık konuşuyorsan aklına gelen ilk şeyi tartmadan söyleyebilirsin. Az konuşmayı öğrenmek demek kelimelerin üzerinde düşünmeyi öğrenmek demektir. Bir şey söylemeden önce söyleyeceğin kelimeleri önceden düşünmeye çalış. Bu, bazı şeyleri kendine saklamana, genel olarak az konuşmana yardımcı olabilir.

Hipomani dönemi ne kadar sürer?​

Hipomani dönemi ne kadar sürer?
Hastalığın ilk on yılında ortalama bir insanda görülen hastalık dönemi sayısı dörttür. İlk on yılın ardından, hastalık dönemleri arasında ortalama süre yaklaşık 1–2 yıldır. Bozukluk tedavi edilmezse, ortalama bir mani dönemi birkaç ay sürebilir. Tedavi edilmeyen depresyon döneminin süresi ise en az 6 aydır.

Çok konuşmamak için ne yapmak lazım?​

Psikolojisi bozuk insanlar neler yapar?​

Psikolojisi bozuk insanlar neler yapar?
İletişimde ya da duygulanımda ortaya çıkan problemler psikolojik problem olarak adlandırılır ve kişide panik atak, sosyal fobi, depresyon, anksiyete bozukluğu, yoğun stres ve baş ağrısı gibi davranışsal anomalilerin gelişmesine neden olur.

Gülümseyen depresyon ne demek?​

Gülümseyen depresyon(Atipik depresyon), kişinin içinde fırtınalar kopmasına rağmen dışarıya karşı mutlu görünme çabasıdır. Moral bozukluğu yaşayan veya yapılan şeyden zevk almayan kişi, dışarıya karşı bu durumu belli etmez.

Cok konusmanin zararlari nelerdir?​

Cok konusmanin zararlari nelerdir?
Yüksek Ses İle Konuşmanın Genel Sağlık Açısından Olumsuz Sonuçları Nelerdir?
- Ses tellerinin tahrip olmasına neden olmaktadır.
- Ses tonunda değişmelerin meydana gelmesine neden olmaktadır.
- Boğaz hastalıklarının oluşumunu hızlandırmaktadır.
- Sinirlerin tahrip olmasına neden olabilmektedir.

Hızlı konuşmak hastalık mıdır?​

Endişeye mahal yok, ERS kendi içinde bir bozukluk değil. Ancak, hızlı konuşmayı içeren dağınıklık olarak adlandırılan bir konuşma bozukluğu var. Hızlı konuşmaya ek olarak, cümle dolgusuyla doldururlar (örneğin, um, gibi), ait olmadıkları duraklamaları eklerler ve anormal tonlama kullanırlar.

Hipomani tedavi edilir mi?​

Hipomani tedavi edilir mi?
Hipomani hastalığı ile ilgili en merak edilen soru; ”Hipomani geçer mi?” sorusu oluyor. Hipomani hastalığı doktora gitmeniz ve tedavi olmanız halinde geçer. Hasta tedavi sonrası, hastalık öncesindeki işlevselliğine kavuşur.
 
Konuşma isteği birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Örneğin, bipolar bozukluk adı verilen bir durumda, hastalar aşırı konuşkan olabilirler ve bu durum da manik dönemlerinin bir belirtisi olabilir. Bipolar bozukluk, mani ve depresyon gibi zıt duygusal durumları içeren bir ruh hastalığıdır. Manik dönemlerde kişi genellikle aşırı enerjik, konuşkan ve coşkuludur. Bu da sürekli konuşma isteğiyle ilişkilendirilebilir.

Ayrıca, konuşma bağımlılığı olarak da adlandırılan kompulsif konuşma durumu da sürekli konuşma isteğiyle ilişkilendirilebilir. Bu durumda kişiler sosyal olarak kabul edilebilir sınırların üzerinde sürekli konuşma eğilimindedirler ve genellikle abartılı miktarda konuşurlar.

Çok fazla konuşma bir belirti olabileceği gibi, hiperaktif manik dönemlerin bir parçası da olabilir. Aynı şekilde, depresif dönemlerde de insanlar sürekli konuşma ihtiyacı duyabilirler.

Konuşma isteği ve fazla konuşma ile ilgili olarak tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Özellikle bipolar bozukluk gibi durumlarda, uygun tıbbi tedavi ve terapi desteği almak önemlidir. Konuşma terapileri, stres yönetimi teknikleri ve duygusal düzenleme becerileri üzerine çalışmalar da faydalı olabilir.

Belirli bir hastalığın belirtileri olarak çok konuşma durumu farklı durumlarla ilişkilendirilebilir. Önemli olan doğru tanı ve uygun tedavi seçeneklerini değerlendirmektir. Hipomani gibi durumlarda da tedavi ve destek yöntemleri ile belirtilerin yönetilmesi mümkündür. Tedavi sürecinde uzman bir doktordan destek almak önemlidir.
 
Geri
Üst