AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Surekli edimli sozlesme ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sürekli edimli sözleşme ne demek?​

Sürekli edimli sözleşmeler esasında iki tarafa karşılıklı borç yükleyen sözleşmelerdir. Bu sözleşmelerde her iki taraf da, hem borçlu hem de alacaklı sıfatını haiz olmaktadır. Karşılıklı borç içeren sözleşmelerde temerrüdün gerçekleşebilmesi için ise, genel koşulların yanı sıra özel koşullar da mevcuttur.

Dönemsel edimler nedir?​

Dönemsel Edimler: borçlunun belli bir zaman içinde periyodik aralıklarla edimini tekrarlayarak ifa etmesidir. Fiili Edimler: dış dünyada bir farklılık yaratan edim türüdür. Örneğin terzinin elbise dikmesi gibi.

Art arda teslimli satış nedir?​

Art arda teslimli satış nedir?
Art arda teslimli satış sözleşmesi, satıcının satış konusu mala ilişkin borcunu birden fazla defada ve birbirini izleyen farklı ifa zamanlarında olmak üzere ayrı ayrı gerçekleşecek teslimatlar dairesinde ifa etmesini öngörür. Bu sözleşme duruma göre dönemli veya sürekli mahiyette olabilir.

Edim nedir çeşitleri nelerdir?​

Edim nedir çeşitleri nelerdir?
Ani edim: İfa edilmesi belirli ve sürekli bir zaman dilimini kapsamayan edimdir. Tek seferlik edimdir. Süreli edim: Belirli bir zaman dilimi boyunca ifa edilmesi gereken edim sürekli edimdir. Devirli edim: Belirli aralıklarla tek seferde ifa edilebilen borçlara ilişkin edim ise devirli (dönemsel) edimdir.

Maddi edim nedir ornek?​

b) Maddi Edim; Borçlunun mal varlığıyla yerine getirilebilen edimdir.Satıcının satılan şeyi alıcıya verme edimi gibi . (malvarlığı = mamelek) Şahsi edim borçlunun ölümü halinde mirasçılarına geçmez, ancak maddi edim ölüm halinde mirasçılara geçer.

Ani edim nedir örnek?​

borçlunun bir defada ifa ettiği edimlerdir. bir diğer ifade ile alacaklının ifa menfaati, zaman içindeki tek bir davranış ile yerine getirilmektedir. borçlunun ifa davranışı belli bir süreye yayılmamaktadır. örneğin bir kasabın dükkanına aldığı eti teslim etmesi, eti alanında parayı ödemesinde olduğu gibi.

Teslimli satış nedir?​

Teslimli satış nedir?

Ardı ardına teslimli satış sözleşmesi nedir?​

Ardı ardına teslimli satış sözleşmesi nedir?
Ardı ardına teslimli satış sözleşmesinde satıcı, satım konusu malı ardı ardına teslim etmeyi taahhüt etmektedir. Alıcı ise, satım konusu mala karşılık gelen bedeli tek bir seferde teslimlerden önce veya sonra ödeyebileceği gibi satıcının her bir teslimini takip eden süreçte de ödeme imkânına sahiptir.

Sürekli edimli sözleşme, karşılıklı borç yükleyen ve her iki tarafın hem borçlu hem de alacaklı durumda olduğu bir sözleşme türüdür. Bu tür sözleşmelerde, tarafların edimleri sürekli olarak tekrarlanabilir ve her bir tarafın diğerine karşı borç ihtiva eder. Sürekli edimli sözleşmelerde temerrüt durumunun gerçekleşebilmesi için genel koşulların yanı sıra özel koşullar da mevcuttur.

Dönemsel edimler, borçlunun belirli bir zaman dilimi içinde periyodik aralıklarla edimini tekrarlayarak ifa etmesini ifade eder. Örneğin, bir abonelik hizmeti gibi düşünebiliriz. Fiili edimler ise, dış dünyada bir farklılık yaratan edim türüdür. Örneğin, bir terzinin elbise dikmesi gibi.

Art arda teslimli satış sözleşmesi, satıcının satış konusu mala ilişkin borcunu birden fazla defada ve birbirini izleyen farklı ifa zamanlarında olmak üzere ayrı ayrı gerçekleşecek teslimatlar dairesinde ifa etmesini öngörür. Bu tür sözleşmeler dönemli veya sürekli olabilir.

Edim çeşitlerine gelirsek, ani edim tek seferlik olarak ifa edilen bir edimi ifade eder. Süreli edim ise belirli bir zaman dilimi boyunca ifa edilmesi gereken sürekli bir edimi temsil eder. Devirli edim ise belirli aralıklarla tek seferde ifa edilebilen borçlara ilişkin edimleri kapsar.

Maddi edim, borçlunun mal varlığıyla yerine getirilebilen bir edimi ifade eder. Örneğin, satıcının satılan bir malı alıcıya teslim etmesi gibi bir durumu içerebilir. Maddi edim borçlunun ölümü halinde mirasçılara geçerken, şahsi edim ölüm halinde mirasçılara geçmez.

Ani edim ise bir defada ifa edilen edimleri ifade eder. Örneğin, bir kasabın dükkanına aldığı eti teslim etmesi gibi bir durumu içerebilir.

Teslimli satış, bir malın satıcının borcunu yerine getirmek için alıcıya teslim edilmesi anlamına gelir.

Ardı ardına teslimli satış sözleşmesinde satıcı, satım konusu malı ardı ardına teslim etmeyi taahhüt ederken, alıcı da bu teslimatlara ilişkin bedeli tek seferde veya ardışık teslimlerden önce veya sonra ödeyebilir. Bu şekilde, satıcının her teslimatı takip eden süreçlerde de ödeme imkanına sahip olabilir.

Geri