AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Surekli burnum akiyor ve hapsiriyorum ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
133.144
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sürekli burnum akıyor ve hapşırıyorum ne yapmalıyım?​

Burun akıntısına ne iyi gelir?
- Bol miktarda sıvı tüketmek. Burun akıntısı ile birlikte burun tıkanıklığı belirtileri de varsa bol sıvı içmek önemlidir.
- Buhar banyosu yapmak. Sıcak buhar teneffüs etmek, burun akıntısını azaltmaya yardımcı olur.
- Sıcak bitki çayları içmek.
- Zerdeçal.
- Zencefil.
- Sarımsak.

Sadece burun akıntısı neyin belirtisidir?​

Soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlar, alerjiler ve çeşitli tahriş edici maddeler burun akıntısı şikayetine yol açabilir. Bunlarla birlikte daha nadir olarak polipler, tümör veya migren benzeri baş ağrıları da burun akıntısına neden olabilir.

Tek taraflı burun akıntısı neden olur?​

Tek taraflı burun akıntısı neden olur?
Septum deviasyonu tek taraflı burun akıntısı nedenleri arasında yer alır. İnfluenza virüsü enfeksiyonu sonucu oluşan grip, burundaki mukoz membranda inflamasyona neden olabilir. Grip, burun akıntısına ek olarak ateş, kas ağrısı, titreme, baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve yorgunluk gibi belirtilere de yol açabilir.

Alerjide burun akıntısı olur mu?​

Ateşiniz yoksa ve ince, sıvı bir burun akıntınız varsa alerjik rinite yakalanmışsınız demektir. Ama burun akıntısı daha sarıysa, vücudunuzda ağrılar varsa ve düşük de olsa ateşiniz çıkmışsa bu bir nezle belirtisidir. Alerjik rinit alerjen maddeyle temas halinden hemen sonra başlar.

Çok sık hapşırma ve burun akıntısı neden olur?​

Hapşırma, burun akıntısı ve damakta kaşıntı ile kendini gösterebilir. Alerjik rinit, ortamda bulunan alerjenin nefes alma esnasında burun iç yüzeyine yapışması sonucu duyarlılığı olan kişilerde; hapşırma, burun akıntısı, burun ve genizde kaşıntı, burun tıkanıklığı ve damakta kaşıntıya neden olan bir hastalıktır.

1 günde grip Nasıl Geçer?​

1 günde grip Nasıl Geçer?
Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Covid-19 belirtileri arasında burun akıntısı var mı?​
COVID-19, grip ve üşütme belirtilerini birbirinden ayırt etmek son derece zordur. Enfeksiyon ya da solunumla ilgili belirtileriniz (boğaz ağrısı, baş ağrısı, ateş, nefes darlığı, kas ağrısı, öksürük ya da burun akıntısı gibi) varsa işe gitmeyin.
Burun akıntısı neden geçmez?​
Bazı kişilerde herhangi bir neden olmamasına rağmen kronik burun akıntısı görülebilmekle beraber genellikle; sinüzit, alerji, grip, nezle, burun damlasının aşırı kullanımı, burun kemik-kıkırdak eğriliği, sigara kullanımı, madde bağımlılığı, bazı ilaçlar, kuru hava, gebelik, hormonal değişimler, fasulye, bezelye gibi …

Covid 19 belirtileri arasında burun akıntısı var mı?​

Covid 19 belirtileri arasında burun akıntısı var mı?

Alerjik nezleye ne iyi gelir?​

Saraçoğlu saman nezlesine karşı üzerlik tohumunu önermektedir. Üzerlik tohumu içerisindeki vasicinone maddesi sayesinde bronşları genişletir ve solunumu rahatlatır. Ayrıca bu madde, alerjik astım, alerjiye bağlı hapşırmaya karşı bitkisel bir çözümdür. Tüm bunların yanı sıra protein alerjisine karşı da etkilidir.

Alerjik nezle belirtileri nelerdir?​

Burun akıntısı ve burun tıkanması

Çok hapşırmak neyin habercisi?​

Çok hapşırmak neyin habercisi?
Gün içerisinde sürekli hapşırma problemi yaşıyor ve çevrenizden “Çok yaşa” cümlesini sık işitiyorsanız, bu durumun sebebi alerjik rinit olabilir. Stres ve sigara kullanımı gibi birçok nedenin yol açtığı alerjik rinit, dikkat edilmediği takdirde alerjik sinüzit ve astımla birlikte tehlikeli boyutlara varabiliyor.

Corona belirtilerinde hapşırma ve burun akıntısı var mı?​

38 derece üzerinde ateş, baş ağrısı, yoğun kas ağrısı ve bitkinlik, sık sık kuru öksürük çoğunlukla vardır. Ama burun tıkanıklığı sulu burun akıntısı veya sık hapşırma yok denecek kadar azdır.

Gribin çabuk geçmesi için ne yapmalı?​

Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.
 
Burun akıntısı ve sık hapşırma şikayetlerinizle ilgili olarak uygulayabileceğiniz bazı önlemler ve bilgileri paylaştığınız için teşekkürler. Belirttiğiniz tedavi yöntemlerinin yanı sıra, aşağıda daha fazla bilgi ve öneri bulabilirsiniz:

1. **Soğuk kompres uygulamak**: Burun akıntısı ve tıkanıklığına karşı soğuk kompres uygulamak, burun içindeki kan damarlarını daraltarak akıntı ve şişliği azaltabilir.

2. **Nemli Hava**: Nemli hava burun akıntısını azaltmaya yardımcı olabilir. Bu nedenle nemlendirici cihazlar kullanmak veya duş alırken buharın içinde bulunmak faydalı olabilir.

3. **Doğru Beslenme**: C vitamini ve antioksidan açısından zengin besinler tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.

4. **Burun spreyleri**: Doktor önerisi doğrultusunda kullanılan burun spreyleri, burun akıntısı ve tıkanıklığını hafifletebilir.

5. **Alerjenlerden uzak durmak**: Evcil hayvan tüyleri, toz, polen gibi alerjenlere maruziyeti azaltmak için evinizi sık sık temizlemek ve havalandırmak faydalı olabilir.

Tek taraflı burun akıntısı durumunda ise mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız önerilir. Bahsettiğiniz belirtiler hem alerjik rinit hem de diğer ciddi sağlık sorunlarının işareti olabilir. Eğer belirtilerinizin COVID-19 ile ilişkili olabileceğinden şüphe ediyorsanız, bir sağlık kuruluşuna başvurarak uzman görüşü almanız önemlidir.

Sağlıklı günler dilerim.
 
Geri
Üst