AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Surekli bir cocuk neden aglar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.360
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Surekli bir çocuk neden aglar?​

Çocuklar, günlük can sıkıntılarının ve hayal kırıklıklarının üstesinden gelmek için ağlamaya devam ederler. Duygularını söze dökmeyi ve örneğin “Babam doğum günüme gelemediği için üzgünüm” demeyi öğrenebilirler, ama duyguları hakkında konuşmak, onların üstesinden gelmeye kısmen yardımcı olabilir.

11 yaşında oğlum var nasıl davranmalıyım?​

Aileler 11-12 yaşlarında erkek çocuklarını zorla kontrol altında tutmaya çalışmamalıdır. Ayrıca disiplin daha profesyonel yollardan sağlanmalı ve çocuğa karşı görüş birliği olmalıdır. Çocukların bu dönemde uygunsuz arkadaş edindikleri fark edildiği anda karşı çıkılarak yasaklar koyulmamalıdır.

Mızmız çocuğa nasıl davranmalı?​

Mızmız çocuğa nasıl davranmalı?
Sadece sabırlı, nazik olun ve her zaman ağlama ve sızlanma yerine kendini sakince, kibarca anlatması konusunda teşvik edin. Taleplerini öğrenmede istekli olun fakat sızlanma ve ağlayarak onu istemeden ziyade konuşması gerektiği konusunda yetkinizi ortaya koyun.

Her şeye ağlayan çocuğa nasıl davranmalı?​

Her şeye ağlayan çocuğa nasıl davranmalı?
Çocuğunuz ağlıyorsa, onu umursamayın ve sakinleşmesini bekleyin. İlk seferlerde bu ağlamalar çok uzun sürebilir, susmuyorsa odayı terk edebilirsiniz. Örneğin, sanki o hiç ağlamıyormuş gibi duşa girebilir veya bir telefon görüşmesine başlayabilirsiniz. Çocuğunuzun iyi davranışlarında ise onu ödüllendirmelisiniz.

Sürekli ağlayan çocuğa ne okunur?​

Efendimiz (SAV) şu duayı oku buyurdular: “Euzü bi-kelimatillahi’t-tammeti min gadabihî ve ikâbihî ve şerri ibâdihî ve min hemezati’ş-şeyetîni en yahdûrun.”

11 yaş çocuğu neler yapabilir?​

Arkadaşları ergenliğe yeni giren çocuklar için bir anda çok önemli olmaya başlar. Arkadaşlarının dikkatini çekmek, kabul görmek, bir gruba katılmak adına birçok şey yapabilirler. Genellikle konuşmaları ile ya da yaptıkları espriler, anlattıkları hikayelerle dikkat çekmeye çalışırlar.

11 yaş neler yapabilir?​

11 yaş neler yapabilir?
· Bu dönemde sayı, uzay, zaman, ağırlık, boyut, hacim kavramları iyice yerleşmeye başlar. · Deyimleri anlamakta güçlük çekebilirler. · Mantıklı ve soyut düşünme yeteneğinde kuvvetli bir ilerleme olmuştur. · Çocuklar birkaç hafta ilerisi için plan yapabilirler.

Herşeye ağlayan çocuğa ne yapmalı?​

Herşeye ağlayan çocuğa ne yapmalı?
Çocuğun Ağlama Alışkanlığını Azaltmak İçin Anne Ve Babalara Öneriler
- Çocuğunuz oynanmasını istemediğiniz bir materyalle oynuyorsa, yavaşça elinden alarak ilgisini çekecek başka bir oyuncak vermelisiniz.
- Çocuğa rahatça oynayabileceği bir yer ayrılmalıdır.
- Çocuğa sürekli yapma, elleme, koşma demekten sakınmak gerekir.
Ağlayan çocuğu susturmak için ne yapılır?​
Ağlamasının nedeni öfke ise öfkesini anlayın. Çocuğunuza “Şu an çok kızgınsın, seni anlıyorum” ya da “Şu an çok üzüldün seni anlayabiliyorum” şeklinde yansıtmalarda bulunun. Bu şekilde duygu ifade ederek yaklaşım gösterdiğinizde çocuğunuzda psikolojik olarak bir rahatlama ve sakinleşme başlayacaktır.
Cok ağlayan çocuk için hangi esma okunur?​
Allah’ın izni ile nazardan dolayı ağlayan çocuğun ağlaması kesilir. 3) ) Esmaül Hüsna’dan, yani Allah’ın 99 isminden biri olan ” YA MUKİT”(celle celalühü), bir bardak suya 7 defa okunarak çocuğa içirilir. Allah’ın izni ile ağlayan çocuk sakinleşir.

Çok ağlayan ve uyumayan çocuğa hangi dualar okunur?​

Çok ağlayan ve uyumayan çocuğa hangi dualar okunur?
Uyku Duası Olarak Tavsiye Edilen “İnşirah Suresi” Surenin 3 kez okunması oldukça faydalıdır. Okunuşu: Elem neşrah leke sadrek Ve vada’na ‘anke vizreke Elleziy enkada zahreke Ve refa’na leke zikreke Feinne me’al’usri yasren İnne me’al’usri yüsren feiza ferağte fensab ve ila rabbike ferğab.

11 yaş hangi dönem?​

11 yaş hangi dönem?
Genel olarak doğumdan sonraki ilk 2 yıl bebeklik, 3-6 yaş ilk çocukluk (oyun), ilkokul yıllarını kapsayan 7-11 yaş ikinci çocukluk , 12-18 yaş ergenlik dönemi olarak kabul edilir.
 
Çocukların ağlamalarının farklı sebepleri olabilir ve ebeveynler olarak onlara nasıl yaklaşılması gerektiğini doğru anlamak önemlidir. Çocuklar genellikle duygularını ifade etmenin yollarını henüz öğrenemedikleri için ağlayarak tepki verebilirler. Bu durumda ebeveynlerin sabırlı ve anlayışlı olması, çocuğun duygularını ifade etmesine yardımcı olması önemlidir.

Örneğin, çocuğun her şeye ağladığı durumlarda onu umursamamak ve sakinleşmesini beklemek önemlidir. Ağlama krizlerinin uzun sürmesi durumunda çocuğun sakinleşene kadar farklı bir odada zaman geçirebilirsiniz. Öte yandan, çocuğun iyi davranışlarını ödüllendirmek ve olumlu davranışlarını teşvik etmek de önemlidir.

Mızmızlık gösteren bir çocuğa nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda ise sabırlı olmanın ve çocuğu sakin bir şekilde konuşmaya teşvik etmenin önemli olduğu belirtilmektedir. Çocukların ihtiyaçlarını dile getirirken ağlamak yerine kibarca ifade etmeleri konusunda destek olmak, onların duygusal gelişimlerine katkı sağlayabilir.

Çocukların duygusal durumlarıyla ilgili olarak ise dinî yaklaşımlar da bulunabilir. Örneğin, ağlayan bir çocuğa nazara karşı koruma amacıyla bazı dualar okunabilir. Ayrıca, uyuma ve huzur bulma konusunda çocuklara bazı duaların okunması önerilebilir.

Ebeveynler olarak çocukların duygusal gelişimlerini doğru anlamak ve onlara yardımcı olmak için sabırlı, anlayışlı ve sevgi dolu bir tutum sergilemek önemlidir. Bu şekilde çocuklar duygularını daha sağlıklı bir şekilde ifade etmeyi öğrenebilir ve duygusal güçlüklerini aşmalarına yardımcı olabilirsiniz.
 
Geri
Üst