AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Surdurulebilirlik Uzmani nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sürdürülebilirlik Uzmanı nedir?​

Bir sürdürülebilirlik uzmanı, şirketlerdeki kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarının en önemli parçasıdır. Bu uzmanlar, şirketlerin sosyal sorumluluk politikaları geliştirmesi, uygulaması, değerlendirmesi, denetlemesi ve uygulamaları iyileştirmesi için en kritik görevleri olan kişilerdir.

Sürdürülebilirlik danışmanı ne yapar?​

Sürdürülebilir gelecek için katkı sağlanır. Bu konuda bilinçlenme artar. Mevcut durum ölçümü yapılarak geleceğe yönelik adımlar atılır. Çevreye zarar vermeden kalkınma politikaları benimsenir ve geliştirilir.
Sürdürülebilirlik sertifikası nedir?
Kurumsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programı, kurumların sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılmasını sağlamak için çalışanların konuyla ayrıntılı bilgilendirilerek mesleki gelişimine destek verilmesini amaçlamaktadır.
Sürdürülebilirlik Danışmanlığı Nedir?
Sürdürülebilirlik Raporu Hazırlama Danışmanlığı Şirketlerin sosyal, çevresel ve ekonomik unsurlar çerçevesinde Sürdülebilirlik Raporunun GRI kapsamında hazırlanması ile ilgili danışmanlık hizmetinin verilmesi.

ESG raporlaması nedir?​

Finansal olmayan raporlar firmaların çevresel ve sosyal performansları ile insan haklarına yaklaşım, yolsuzlukla mücadele, çalışanların sağlık ve güvenliği konularındaki performanslarını paydaşları ile şeffaf bir şekilde paylaşma imkanı sunmaktadır. …

Sürdürülebilirlik mühendisi nedir?​

Sürdürülebilir mühendislik olarak tanımlanan bu alan her türlü mühendislik sistemini kapsamakta ve sürekli bir şekilde sistem, proses ve çıktıların kirliliği kaynağında yok etmeyi, doğaya ve canlılara daha duyarlı, minimum zarar verecek şekilde düzenlenmesini esas almaktadır.
Yeşil bina sertifikası ne demek?
Yeşil Binalar, enerji tasarrufu sağlamak, yenilenebilir kaynaklara yönelmek ve doğaya minimum oranda zarar vermeyi amaçlar. Binaların bu amaçlar doğrultusunda inşa edildiğini veya yenilendiğini belgeleyen sertifikaya ise yeşil bina sertifikası adı verilir.
 
Geri
Üst