AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Surdurulebilirlik Raporu Nasil Hazirlanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sürdürülebilirlik Raporu Nasıl Hazırlanır?​

6-Sürdürülebilirlik Raporu Çerçevesinin Oluşturulması
- iklim değişikliği,
- su, enerji ve atık yönetimi,
- risk yönetimi,
- kaynak yönetimi,
- tedarik zinciri süreçleri,
- çalışma ortamı ve çalışan memnuniyeti,
- sosyal, çevresel ve ekonomik performansı göstergeleri,
- ar – ge ve inovasyon çalışmaları,

Sürdürülebilirlik sertifikası nedir?​

Sürdürülebilirlik sertifikası nedir?
Kurumsal Sürdürülebilirlik Sertifika Programı, kurumların sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılmasını sağlamak için çalışanların konuyla ayrıntılı bilgilendirilerek mesleki gelişimine destek verilmesini amaçlamaktadır.

Sürdürülebilirlik nedir eğitim?​

Sürdürülebilirlik nedir eğitim?
Sürdürülebilirlik Eğitimi ve Önemi Sürdürülebilir kalkınma için eğitim, insani ve ekonomik refahı kültürel geleneklerle dengelemeyi ve dünyanın doğal kaynaklarına saygı duymayı amaçlayan bir eğitim vizyonudur.

Sürdürülebilir eğitim için neler yapılabilir?​

Erişilebilir ve etkili öğrenme ortamlarını oluşturmak. Toplumsal cinsiyet ve varlık eşitsizliklerini ortadan kaldırmak. Yetişkinlerin büyük bir bölümünü okuryazar yapmak. İnsan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, çeşitlilik, barış ve şiddete başvurmama kültürünü geliştirmek.

Sürdürülebilirlik raporu kim hazırlar?​

Sürdürülebilirlik raporu kim hazırlar?
Artık birçok şirket yıllık bir sürdürülebilirlik raporu hazırlıyor. Bu raporlar için çok çeşitli derecelendirme ve standartlar mevcuttur. Şirketlerin bu raporları oluşturmayı seçmelerinin çeşitli nedenleri var, ancak özünde raporların “şeffaflık ve hesap verebilirlik damarları” olmaları amaçlanıyor.

Sürdürülebilirlik raporu Nedir Neden ve Nasıl Hazırlanır?​

Sürdürülebilirlik raporu Nedir Neden ve Nasıl Hazırlanır?
Sürdürülebilirlik raporu şirketlerin mevcut faaliyetlerini, gelecek planlarını ve hedeflerini ekonomik, çevresel, sosyal ve etik ana başlıkları altında tüm paydaşlarını da içerecek şekilde hazırladıkları bir rapor türüdür.
Sürdürülebilirlik sertifikaları nelerdir?​
Yeşil Bina Sertifikası ve Özellikleri Nelerdir?
- 1.BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method)
- CASBEE (Comprehensive Assessment System for Built Environment Efficiency)
- DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen)
- Green Globes (Yeşil Küre)
- 5.Green Star (Yeşil yıldız)

Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Nedir?​

Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim Nedir?
Sürdürülebilir Kalkınma eğitimi; sürdürülebilir bir gelecek için bireyin tüketim alışkanlıklarını ve bu yönde tutum ve davranış kalıplarını değiştirecek, ileriye dönük ve sistemli düşünme, sürdürülebilir bir gelecek için ortak kararlar alma ve uygulama yeteneklerini geliştirecek bir çerçeve belirler.

Sürdürülebilir çevre eğitimi nedir?​

Sürdürülebilir çevre eğitimi nedir?
Sürdürülebilir Çevre Eğitimi, gençleri kahramanca hayal kurmak, eylemde bulunmak ve önderlik etmek için gerekli becerilere, yetilere, analitik imkanlarla, yaratıcılıkla ve azimle donatan bir uygulama olmalıdır.

Sürdürülebilir Kalkınma için eğitim Nedir?​

Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için neler yapılabilir?​

Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için neler yapılabilir?
Daha sürdürülebilir bir yaşam için aşırı kolay 14 öneri
- Çöpe gıdan gıdaları azaltın.
- Suyu kapatın.
- Perdelerinizi kullanın.
- Ampullerinizi değiştirin.
- Çöp gördüğünüz zaman çöpe atın.
- Fişi çekin.
- Toplu satın alın.
- Faturalarınızı internetten ödeyin.

Gri standardı nedir?​

Gri standardı nedir?
GRI (Global Reporting Initiative), işletmelere ve kuruluşlara iklim değişikliği, insan hakları, yolsuzlukla mücadele gibi sürdürülebilirlik konularında rehberlik eden uluslararası bağımsız bir kuruluştur.

Sürdürülebilirlik raporu neden önemli?​

* Mevcut durumlarını çok iyi analiz eder ve gelecek plan ve stratejilerini sürdürülebilirlik esaslarına göre oluştururlar. * Bulundukları sektörde bir farklılık yaratır ve rekabet ortamında bir adım öne çıkarlar. * İhaleler ve ortak projelerde (özellikle uluslararası alanda) avantajlı olurlar. * Risklerini azaltırlar.

HQE sertifikası nedir?​

HQE sertifikası nedir?
6.HQE (Haute Qualité Environnementale) HQE, inşaat ve bina yönetimi projelerinin yanı sıra şehir planlamasına verilen Fransız sertifikasıdır. Bir dizi kriteri yapılandırmak için kullanılan 14 hedefe sahip dört ilkeye sahiptir. Hedefler, insan refahı ile çevrenin korunmasını dengeler.

Casbee sertifikası nedir?​

Casbee sertifikası nedir?
Casbee, binaların çevresel verimliliği için geniş kapsamlı bir değerlendirme sistemidir. Casbee, 2004 yılında Japon Sürdürülebilir Bina Konsorsiyumu tarafından uygulamaya konulan binaları çevresel etiketleme yöntemidir [9].
 
Sürdürülebilirlik raporu hazırlanırken dikkate alınması gereken birçok faktör bulunmaktadır. Öncelikle raporu hazırlayacak kuruluşun, belirli çerçeveler ve konular etrafında odaklanması gerekmektedir. Bu çerçeveler arasında iklim değişikliği, su, enerji ve atık yönetimi, risk yönetimi, kaynak yönetimi, tedarik zinciri süreçleri, çalışma ortamı ve çalışan memnuniyeti, sosyal, çevresel ve ekonomik performans göstergeleri, ar-ge ve inovasyon çalışmaları gibi konular bulunmaktadır.

Sürdürülebilirlik raporları, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda hazırlanmaktadır. Bu raporlar, şirketlerin faaliyetlerini, gelecek planlarını ve hedeflerini ekonomik, çevresel, sosyal ve etik açılardan paydaşlarıyla paylaşmasını sağlar. Bu sayede şirketler sorumlu bir kurumsal vatandaşlık sergilemiş olur ve sürdürülebilirlik alanında ilerleme kaydedebilirler.

Sürdürülebilirlik raporunu genellikle şirket içindeki sürdürülebilirlik ekipleri veya uzmanları hazırlar. Bu ekipler, konuyla ilgili detaylı çalışmalar yaparak şirketin sürdürülebilirlik performansını tespit eder ve raporlarını hazırlarlar. Ayrıca, bazı şirketler sürdürülebilirlik raporlarını harici danışmanlık firmalarından da alabilirler.

Sürdürülebilirlik sertifikaları da şirketlerin sürdürülebilirlik performansını ölçmek ve doğrulamak için kullanılan önemli araçlardır. Yeşil Bina Sertifikaları arasında BREEAM, CASBEE, DGNB, Green Globes ve Green Star gibi çeşitli standartlar bulunmaktadır. Bu sertifikalar, binaların çevresel etkilerini ve sürdürülebilirlik performansını değerlendirmek için kullanılır.

Sürdürülebilirlik raporları ve sertifikaları, şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda şirketlerin itibarını arttırarak rekabet avantajı sağlar. Bu nedenle, sürdürülebilirlik raporlarının düzenli olarak hazırlanması ve sürdürülebilirlik sertifikalarının alınması işletmeler için büyük önem taşır.
 
Geri
Üst