AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Surdurulebilir yasam bicimi nedir?

Editör

Yeni Üye

Sürdürülebilir yaşam biçimi nedir?​

Sürdürülebilirlik, sürdürülebilir yaşam, en temel tanımıyla, bir kişinin çevresel etkilerini hem dünya hem de kişi için sürdürülebilir olacak şekilde azaltmayı amaçlayan yaşam şekli; yani doğal kaynaklar üzerindeki zararınızı yapabileceğinizin en iyisi oranında azaltmanız demek.

Sürdürülebilir bir yaşam için neler yapabiliriz?​

Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Neler Yapabiliriz?
- Suyu kapatın. Dişinizi fırçalarken suyu kapatın.
- Çöpe giden gıdaları azaltın.
- Alışveriş yapmadan önce iki kere düşünün.
- Plastiksiz bir yaşama geçin.
- Fişi çekin.
- Kimyasal malzeme kullanımını azaltın.
- İşe yürüyün, bisikletle veya araç paylaşarak gidin.

Sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları nelerdir?​

Sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları nelerdir?
Dolayısıyla sıfır atık yaşam, bitkisel bazlı beslenme, doğal kaynakları tasarruflu kullanma, ihtiyaç duyulan kadarını satın alma, plastik kullanımını azaltma, mevsimsel beslenme, satın alınan şeylerin kaynağını sorgulama gibi tüketim davranışlarının tamamı sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları arasında bulunuyor.

Watsons sürdürülebilir yaşam nedir?​

Watsons sürdürülebilir yaşam nedir?
Ekonomik sürdürülebilirliği tüketim açısından ele aldığımızda ihtiyaç duyulandan fazlasını tüketmemek ve ürünün üretim aşamasından, içeriklerinin seçimine, üreticilerin çalışma koşullarına, tüketim sonrası dönüşümüne kadar olan çevre dostu yolculuğunun tamamı olarak tanımlayabiliriz.

Daha iyi bir dunya icin neler yapabiliriz?​

Daha yaşanılabilir bir Dünya için hemen yapmanız gereken 13 küçük şey
- Termos kullanın. Her gün içtiğiniz kahveleri ve harcadığınız karton bardak sayısını bir düşünün…
- Kendi meyve ve sebzelerinizi üretin. İster geniş bir bahçede, ister pencere kenarında…
- Çevrenizi temizleyin.

Sürdürülebilirlik sizin için ne ifade ediyor?​

Sürdürülebilirlik tanım olarak, üretim ve çeşitliliğin devamlılığı sağlanırken insanlığın yaşamının daimi kılınabilmesidir. Başka bir ifade ile sürdürülebilirlik, kendi ihtiyaçlarımızı, gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden karşılayabilmemizdir.

Sürdürülebilir yaşam biçimi, çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan dengeli ve uzun vadeli bir şekilde hareket etmeyi içerir. Bu yaşam tarzı doğal kaynakları tüketirken gelecek kuşakların ihtiyaçlarına da saygı duyar. Sürdürülebilirlik, bugünün ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra gelecek kuşakların da aynı imkanlardan faydalanabilmesini sağlar.

Sürdürülebilir bir yaşam için kişiler çeşitli adımlar atabilirler. Bunlar arasında su tasarrufu yapmak, gıda israfını azaltmak, sürdürülebilir ve bilinçli alışveriş yapmak, plastik kullanımını azaltmak, enerjiyi verimli kullanmak, kimyasal malzemeleri azaltmak ve toplu taşıma veya bisiklet gibi alternatif ulaşım yöntemlerini tercih etmek bulunmaktadır.

Sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları arasında sıfır atık yaşam, bitkisel bazlı beslenme, doğal kaynakları tasarruflu kullanma, ihtiyaç duyulan kadarını satın alma, plastik kullanımını azaltma, mevsimine uygun beslenme ve satın alınan ürünlerin kaynağını sorgulama gibi davranışlar yer almaktadır.

Watsons'un sürdürülebilir yaşam anlayışı ise ürünlerin üretim aşamasından tüketim sonrası dönüşümüne kadar olan süreçte çevre dostu adımlar atarak ekonomik sürdürülebilirliği desteklemek şeklinde tanımlanabilir.

Daha iyi bir dünya için ise termos kullanmak, kendi meyve ve sebzeleri yetiştirmek, çevreyi temizlemek gibi küçük adımlar atılabilir. Bu tür davranışlar hem bireylerin çevreye karşı duyarlılıklarını artırabilir hem de toplum genelinde sürdürülebilir yaşama katkı sağlayabilir.

Sürdürülebilirlik kavramı genel olarak üretim ve çeşitliliğin devamlılığını sağlarken gelecek nesillerin de ihtiyaçlarını düşünmeyi ifade eder. Bu sayede insanoğlu kendi ihtiyaçlarını karşılar ve gelecek nesillere de yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefler.

Geri