- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sürdürülebilir tüketim davranışı nedir?
Sürdürülebilir tüketim dünya kaynaklarının sürdürülebilirlik sınırları içerisinde kullanılmasını temel alan ve doğal yaşama verilen zararı en aza indiren yolları arayan tüketim biçimidir.Tatmin edilecek ihtiyacı harcayacak parası ve harcama isteği olan kişi kurum ya da kuruluşlara ne ad verilir?
Tüketici; kişisel arzu, istek ve ihtiyaçları için pazarlama bileşenlerini satın alan ya da satın alma kapasitesinde olan gerçek bir kişidir (İslamoğlu, 2003, s.5). Diğer bir tanımlamaya göre tüketici, tatmin edilecek ihtiyacı, harcayacak parası ve harcama isteği olan kişi, kurum ve kuruluşlar olarak tanımlanmıştır.
Sürdürülebilir Üretim ve tüketim nedir?
sürdürülebilir üretim ve tüketim, gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılama olanaklarını tehlikeye atmadan bugünkü ihtiyaçların karşılanması olarak tanımlanabilmektedir.Ortaklaşa kullanım hareketi nedir?
Ortak tüketim (collaborative consumption) kavramı kısaca “mülkiyet ve kullanımın bireyler ve kuruluşlar arasında paylaşılarak, yeni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve işletmelerin büyümelerini sağlayarak, pazar etkinliğinin arttırıldığı bir ekonomik modeldir” şeklinde tanımlanabilmektedir (Owyang, 2013:4).
Ortalama tüketici kim? Yönetmelik metninin girişinde yer alan tanımlamalar bölümünde ise söz konusu “ortalama tüketici” şöyle tanımlanıyor: “Ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden, tüketici işlemi ya da tüketiciye yönelik uygulamaların her aşamasında makul düzeyde bilgiye sahip olan gerçek veya tüzel kişi”.
Endüstriyel tüketici nedir kısaca?
Hayli geniş kapsamlı olan endüstriyel alıcı terimi nihai tüketicilerin dışında kalan tüm tüketicileri kapsar. Endüstriyel alıcılar, kişisel veya ailevi ihtiyaçları için alım yapan nihai tüketicilerden farklı oldukları gibi, kısmen ve değişik düzeylerde olmak üzere birbirlerinden de farklıdır.