- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sürdürülebilir kampüs ne demek?
Sürdürülebilir Bir Kampüs İçin Öğrenciler Sürdürülebilir Kampüs Öğrencileri (SSC), eğitim, katılım ve doğrudan eylem yoluyla kampüs içinde ve dışında, uzun süreli sürdürülebilir uygulamalar üzerinde kapsamlı olarak çalışan disiplinli bir öğrenci projesidir.Eko kampüs nedir?
Sürdürülebilir üniversite; yeşil üniversite, yeşil kampüs, eko-kampüs isimleriyle de anılmaktadır. 1990 yılından itibaren üniversiteler, sürdürülebilirlikle ilgili çeşitli girişimlerde bulunmuş, birlikler, topluluklar oluştur- muş, deklarasyon ve şartlara imza atmışlardır.Yeşil üniversite nedir?
Yeşil üniversite nedir?Sürdürülebilir ve Yeşil OImak Sürdürülebilir Kampüs Yaşamı için üniversite elemanları ve öğrencilerinde katılımı ile çevre kirliğininin önlenmesi, enerji ve doğal kaynak yönetiminin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır.
Üniversitelerin özerk olması ne demek?
Üniversitelerin özerk olması ne demek?“Akademik özerklik”, üniversitede akademik ünvana sahip tüm insanların baskı ve yönlendirme olmaksızın özgürce eğitim ve araştırma yapmaları anlamına gelmektedir. Anayasamıza göre akademik özerkliğin sınırı ulusal savunma, güvenlik ve kamu düzenidir.
Türkiye’de uygulanan üniversite modeli nedir?
Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunduğu Yükseköğretim Reformu Politika Belgesi’nde ‘tematik’, ‘sınırlı alanda uzmanlaşmış’ ya da ‘çok yönlü üniversite’ olmak üzere yeni üç tip üniversite modeline yer verildi.Yeşil eğitim nedir?
Yeşil okul, öğrencileri doğanın nasıl işlediğini ve insan aktivitelerinin nasıl doğaya bağlı olduğunu anlayan bireyler olarak yetiştirirken bu anlayış kapsamında bilgi ve becerilerini etkili bir şekilde kullanmayı da öğretmektedir.Üniversite özerkliği ne zaman kaldırıldı?
Üniversite özerkliği ne zaman kaldırıldı?1961 Anayasası’nın 120. maddesinde üniversitelerin “bilimsel ve idari özerkliği” benimsenmişken, 1982 Anayasası’nın 130. maddesinde üniversitelerin sadece “bilimsel özerkliğe” sahip oldukları belirtilmiş ise de, bilimsel özerkliğin idari özerkliği de gerektirdiği ve bu iki ilkenin birbirini tamamladığı açıktır.
Devlet üniversiteleri özerk mi?
Devlet üniversiteleri özerk mi?Anayasanın ilgili hükmüne göre, üniversiteler ancak devlet Page 2 eliyle ve yasa ile kurulabilir. Üniversiteler, özerkliğe sahip kamu tüzel kişileridir. Üniversite özerkliği, üniversite binalarında ve ek lerinde suçların ve suçluların kavuşturulmasına engel olmaz.