Süprizli Kolay Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Beyaz bölüm için;
4 su bardağı süt (800 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süprizi için;
1 su bardağı süt
1 fincan şeker
Yarım yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
14-15 adet bisküvi
Bulamak için;
Yarım bardak hindistan cevizi
1 yemek kaşığı kakao
Süprizli Kolay Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sürpriz kısmını hazırlayalım.
Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta, kakao alalım.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım ve ocağın altını açalım koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
Koyulaşınca içerisine tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.
Daha sonra ocağın altını kapatıp arada karıştırarak 5 dk kadar soğumaya bırakalım.
Muhallebi ılıyınca içerisine petibör bisküvileri kırarak ilave edelim ve karıştıralım.
Bisküvileri çok ezmeden iyice karıştıralım ve yumuşayınca bir parça streç film alalım arasına hazırladığımız karışımı koyup yuvarlayalım.
Sürpriz kısım hazır olunca beyaz kısma geçelim.
Süt, un, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alalım.
Kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
Koyulaşınca içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Ocağın altını kapatıp bir kenara alalım ve fincanları hazırlayalım.
Tatlının fincandan çıkması için en önemli kısım fincanların içerisine beyaz muhallebiyi koymadan önce su ile ıslatmak….
Fincanları ıslattıktan sonra içerisine önce beyaz muhallebiden biraz dolduralım ve içerisine hazırladığımız sürpriz toplardan bir tanesini koyup hafif bastıralım.
Daha sonra üzerini beyaz muhallebi ile kapatıp fincanların üstünü streç film ile kaplayıp 1-2 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
Soğuyan tatlıyı bulamak için hindistan cevizini kakao ile karıştıralım.
Tatlıyı fincanlardan çıkarıp bu karışıma bulayalım. Tatlımız hazır.
Afiyet olsun
Süprizli Kolay Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Beyaz bölüm için;
4 su bardağı süt (800 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süprizi için;
1 su bardağı süt
1 fincan şeker
Yarım yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
14-15 adet bisküvi
Bulamak için;
Yarım bardak hindistan cevizi
1 yemek kaşığı kakao
Süprizli Kolay Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sürpriz kısmını hazırlayalım.
Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta, kakao alalım.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım ve ocağın altını açalım koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
Koyulaşınca içerisine tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştıralım.
Daha sonra ocağın altını kapatıp arada karıştırarak 5 dk kadar soğumaya bırakalım.
Muhallebi ılıyınca içerisine petibör bisküvileri kırarak ilave edelim ve karıştıralım.
Bisküvileri çok ezmeden iyice karıştıralım ve yumuşayınca bir parça streç film alalım arasına hazırladığımız karışımı koyup yuvarlayalım.
Sürpriz kısım hazır olunca beyaz kısma geçelim.
Süt, un, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alalım.
Kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
Koyulaşınca içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Ocağın altını kapatıp bir kenara alalım ve fincanları hazırlayalım.
Tatlının fincandan çıkması için en önemli kısım fincanların içerisine beyaz muhallebiyi koymadan önce su ile ıslatmak….
Fincanları ıslattıktan sonra içerisine önce beyaz muhallebiden biraz dolduralım ve içerisine hazırladığımız sürpriz toplardan bir tanesini koyup hafif bastıralım.
Daha sonra üzerini beyaz muhallebi ile kapatıp fincanların üstünü streç film ile kaplayıp 1-2 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
Soğuyan tatlıyı bulamak için hindistan cevizini kakao ile karıştıralım.
Tatlıyı fincanlardan çıkarıp bu karışıma bulayalım. Tatlımız hazır.
Afiyet olsun
Süprizli Kolay Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı