- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Şüpheli işyeri denetimi ne kadar sürer?
“Kontrollü İşyeri” olarak sisteme tanımlanmış olan işyerlerinin “Sahte İşyeri” olup olmadığı hususunda yapılacak yerel denetim ve gerektiğinde çevre araştırma işlemleri, denetim gerekçesinin denetim ve kontrolle görevli memura intikal ettiği tarihten itibaren en geç 15 günlük süre içinde sonuçlandırılarak düzenlenecek …Sgk hizmet dökümünde k ne demek?
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sahte sigortalı bildirimini engellemek için bazı kriterler çerçevesinde iş yerlerini sahte, şüpheli ve kontrollü olarak tanımladığını belirten Erdem, bu tanımların S (Sahte iş yeri), Ş (Şüpheli iş yeri) ve K (Kontrollü iş yeri) harfleri ile kodlandığını söyledi.Kontrollü işyeri nedir?
-Sahte işyerlerinin belirgin özellikleri de dikkate alınarak tespit edilen kriterler kapsamında Kurumda tescilli bulunan işyerleri arasında sahte olma potansiyeli yüksek olan işyerleri sistem tarafından, “Kontrollü İşyeri” olarak tanımlanacaktır.
4a iptal sicili ne demek?
Hizmet dökümünde, herhangi bir aya ilişkin olarak sadece Asıl ve İptal ibareleri yer alıyor, Ek ibaresi yer almıyorsa bu durumda o aya ait olarak işçi adına SGK’ya yapılan gün ve kazanç bildirimi tamamen iptal edilmiş, yani o aya ait sigortalı hizmeti silinmiş demektir.
Uygun Prime 20 GB ne kadar?
Prime Eksper 20GB tarifesi ayda 69 TL’ye İlk 3 ay ek 30 GB internet, 20GB cepten internet, yurt içi her yöne 1000 dakika, 1000 SMS ile Türk Telekom Prime ayrıcalıklarıyla sizlerle.Şüpheli sigorta ne demek?
Ş Kodu: Şüpheli iş yerlerinde geçen ve sigortalılık bildirimi yapılan iş yerleri üzerindeki kod olmakla birlikte, bu kod ile bildirilen sigortalılık döneminin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı üzerinde kuvvetli şüpheler ve emareler olması nedeni ile, bu kod ile bildirilen hizmet süreleri genellikle iptal ediliyor.SGK işyeri denetimi nasıl yapılır?
İŞ YERİNİN VE İŞ YERİ KAYITLARININ DENETİMİ İşyeri denetimleri, SGK denetim elemanları tarafından fiili denetim yapılması, iş yeri kayıtlarının incelenmesi, soruşturma ve asgari işçilik uygulaması gibi denetim şekilleri ile gerçekleşebilir.
Kontrollü işyeri ne demek?
Emniyet 20 GB tarifesi ne kadar?
Emniyet Genel Müdürlüğü çalışanlarına özel Türk Telekom’dan çok avantajlı teklifler!4A k ne demek?
Her ay düzenli olarak prim hizmet belgesi göndermelerine rağmen SGK’nın gönderdiği yazıları tebellüğ etmeyen, primlerini ödemeyen veya cüzi tutarda ödeyen işyerleri “K” koduyla işaretleniyor.Kontrollü sigorta ne demek?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte işyerleri ile sahte sigortalı gösterildiğinden şüphelenilen işyerlerini “S”, “Ş” ve “K” kodlarıyla işaretliyor. K kodu bulunan işyerleri denetlendikten sonra sahte olduğu tespit edilirse bu işyerinden sigortalı gösterilenlerin prim günleri iptal ediliyor.