Supervizyonda ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
211.883
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Süpervizyonda ne yapılır?​

Süpervizyon seanslarında vakanın bilgilerinin ve terapiye uygunluğunun değerlendirilmesi, terapotik ilişkinin ve işbirliğinin kurulması, vaka formülizasyonun yapılması, hedeflerin belirlenmesi, kuramsal teknikler konusunda uzmanın becerisinin geliştirebilmesi için bilgi ve yöntem paylaşımları yapılır.

Bireysel süpervizyon nedir?​

Süpervizyon, hem bireysel psikolojik danışma açısından hem de grup ile psikolojik danışma alanında yer alan uygulamalara yönelik, psikolojik danışmanın, kendinden daha üst seviyede olan alanda yetişmiş bir kişi tarafından denetlenmesini ifade etmektedir.
Intervizyon ne demek?​
İntervizyon (Akran Süpervizyonu) Nedir? Birbirlerine yakın yetkinliklere sahip olan psikoterapistlerin bir araya gelerek, bir lider olmadan vakalarını paylaştıkları, tıkanma durumlarında birbirlerine farklı bakış açıları kazandırdıkları vaka paylaşım gruplarıdır.

Aile Danışmanlığı başvurusu nedir?​

Aile Danışmanlığı başvurusu nedir?
E-Devlet aile danışmanlığı başvurusu, aile içinde sorun yaşayan bireylerin psikolojik destek almak için e-Devlet sistemi üzerinden yaptığı başvurudur.

Supervision ne demek psikoloji?​

Supervision ne demek psikoloji?
– Süpervizyon, eğitim alan psikolojik danışmanların alan bilgilerini, sahada yetkin bir şekilde kullanmaları için deneyimli bir psikolojik danışman (süpervizör) tarafından, danışmanın seyrinin objektif kalması ve kaliteli olması için yapılan denetlemedir.

Psikolojide süpervizör ne demek?​

Süpervizyon aşaması nedir?​

Gelişimsel Kapsamlı Süpervizyon Modeli üç evre (temeli sağlamlaştırma, gelişim, değerlendirme) ve altı aşamadan (hazırbulunuşluk, bilgilendirme, müdahale, intervizyon, gelişimin değerlendirilmesi, modelin değerlendirilmesi) oluşmaktadır.
Psikoloji süpervizyon ne demek?​

Terapötik ilişki ne demek?​

Terapötik ilişki ne demek?
Terapötik ilişki, günlük yaşamımızda kurduğumuz ilişkilerden farklı olarak danışan ve terapist arasında kurulan özel bir ilişkidir. Bu ilişki tarafların tutumlarının ve kişiliklerinin yadsınamaz bir biçimde etkili olduğu bir etkileşimi içeren kendine özgü, kapsamlı ve karmaşık bir süreç olarak karşımıza çıkar.

Kişisel danışmanlık Hizmetleri nedir?​

Kişisel danışmanlık Hizmetleri nedir?
Bireysel danışmanlık, bir bireyin kendinde var olduğunu hissettiği/düşündüğü duygusal durum rahatsızlıklarını ve psikolojik olarak yaşadığı eksiklikleri tedavi edebilmek amacıyla aldığı desteğin genel adıdır.

Bireysel psikolojik danışma uygulamasının özellikleri nelerdir?​

Bireysel psikolojik danışma, bireyin kendini anlaması, farkındalık kazanması, problemlerini tanımlaması, çözüm yolları üretmesi, kararlar alması, çevresiyle uyumlu ve sağlıklı iletişim halinde olması için haftada bir olmak üzere, her biri 50-55 dk. kadar süren 8-12 oturumdan oluşan profesyonel bir yardım sürecidir.

Bireysel danışmanlık ne demek?​

Bireysel danışmanlık, danışan ile danışman arasında birebir şekilde gerçekleştirilen, psikolojik değerlendirme ve psikoterapötik müdahalelerin kullanımı gibi süreçleri içeren, yapılandırılmış, amaca yönelik, danışan ve psikoterapist arasındaki güven ilişkisine dayanan çalışmalardır.
Aile Danışmanlığı başvurusu ne demek?​

Süpervizör eğitimi nedir?​

Süpervizör eğitimi nedir?

Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık hangi kişilik özellikleri?​

Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık hangi kişilik özellikleri?
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanda Olması Gereken Özellikler
- Gözlem gücü yüksek olmak,
- İyi bir iletişim kabiliyeti sergilemek,
- Danışanlara karşı empatik bir tutum sergilemek,
- Ağır duygusal durumlar karşısında dirençli olmak,
- Stres yönetme kabiliyetine sahip olmak.

Psikolojik danışma sürecinde yer alan temel koşullar nelerdir?​

Psikolojik Danışma Sürecinin Basamakları
- Danışanla kaynaşma ve ilişki kurma.
- Danışan tarafından sunulan problemin tanımlanması
- Hedef tanımlama ve oluşturma.
- Psikolojik danışma müdahalelerini seçme ve uygulama.
- Sonlandırma ve izleme.

Danışman ne anlama gelir?​

Danışma, belli başlı konularda bilgi edinmek için yetkili kişilere soru sormak ve müracaat etmek anlamına gelir. Danışman ise, Farsça kökenli bir sözcük olan ”danişmend” kelimesinden türetilmiştir.
Psikolojik danışmanın rolü nedir?​
Psikolojik danışmanların geleneksel üç rolüne (psikolojik danışma, koordinasyon, konsültasyon) ek olarak program yönetimi, sınıf rehberliği, öğretim liderliği, öğrenci savunuculuğu, sosyal değişim ajanı gibi yeni roller eklenmiştir.

Süpervizyon eğitimi nasıl olur?​

Süpervizyon eğitimi nasıl olur?
Süpervizyon eğitimi 5 kişilik gruplar halinde gerçekleşecektir. Bunun amacı katılımcıların yalnız kendi vakaları hakkında değil faklı vakalar hakkında da deneyim ve tecrübe kazanması, farklı vakalara nasıl yaklaşılacağını, ne tür soruların sorulacağını, hangi tekniklerin kullanılacağını öğrenmesidir.

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık neden seçtim?​

Rehberlik ve psikolojik danışmanlık neden seçtim?
Rehberliğin Önemi Rehberlik ve Psikolojik Danışma; Kendini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden tanımasına yardımcı olur. Toplumda gelişimi için açık fırsatları, okul içi ve okul dışı eğitim olanaklarını, mesleklerini, toplumun beklentilerini tanır. Niteliklerine uygun bir program seçmesine yardımcı olur.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik sayısal mı?​

Üniversitelerdeki rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü eşit ağırlık puan türü ile öğrenci almaktadır.

Süpervizör nasıl olunur?​

Öncelikle süpervizör olmak için kişilerden herhangi bir üniversite diploması ya da farklı bir belge ile sertifika istenmemektedir. Çeşitli firma ya da şirketlerin ilgi alanlarına göre aradıkları süpervizör ilanlarına başvuru yapılarak nitelikler taşınıyorsa süpervizör olunabilmektedir.
Süpervizyon eğitimini kimler alabilir?​
Tüm CİSED kursiyerleri, aşağıdaki meslek grubu çalışanları ve aktif olarak danışan gören terapistler süpervizyon alabilir.
- Ruh sağlığı alanında eğitim almış olmak,
- Aktif olarak danışan görüyor olmak.
- Ruh sağlığı profesyoneli olmak. Psikiyatri Uzmanları ve Asistanları Aile Hekimi ve Pratisyen Hekimler. Psikologlar.

Süpervizyon eğitimi ne demek?​

Süpervizyon eğitimi ne demek?
 
Süpervizyon, psikolojik danışmanlık alanında çalışan kişilerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla deneyimli bir süpervizör tarafından verilen bir tür danışmandır. Süpervizyon sürecinde, danışanın vakasının değerlendirilmesi, terapötik ilişkinin kurulması, hedeflerin belirlenmesi, vaka formülasyonunun yapılması gibi adımlar atılır. Bireysel süpervizyon, bir psikolojik danışmanın kendini bir üst seviyede denetleyen bir kişi tarafından desteklenmesini ifade ederken, intervizyon ise benzer yetkinliklere sahip psikoterapistlerin bir araya gelerek vakalarını paylaştıkları ve farklı bakış açıları kazandıkları grupları ifade eder.

Aile danışmanlığı başvurusu ise, aile içinde sorun yaşayan bireylerin psikolojik destek alabilmek için e-Devlet sistemi üzerinden yaptıkları başvuruyu kapsar. Süpervizör, psikoloji alanında çalışan danışmanların alan bilgilerini kullanmaları için deneyimli bir profesyonel tarafından yapılan denetim ve destekleme işlemidir. Bireysel psikolojik danışma, bireyin kendini anlamasını sağlayarak problemlerini tanımlamasına ve çözüm yolları üretmesine yardımcı olur.

Terapötik ilişki, danışan ve terapist arasında kurulan özel bir ilişki olup, tarafların tutumlarının ve kişiliklerinin etkilediği özel bir etkileşimi ifade eder. Bireysel danışmanlık ise, bireysel düzeyde yapılan psikolojik değerlendirme ve müdahaleleri kapsayan, amaca yönelik çalışmalardır. Süpervizyon aşamaları, gelişimsel kapsamlı bir model içerisinde temeli sağlamlaştırma, gelişim ve değerlendirme olmak üzere üç evre ve altı aşamadan oluşur.

Psikolojik rehberlik ve danışmanlık alanında bulunan kişilerin gözlem yeteneği yüksek olmalı, iyi iletişim becerisine sahip olmalı, empatik olmalı, stres yönetimi kabiliyetine sahip olmalıdır. Psikolojik danışma sürecinde yer alan temel koşullar ise danışanla ilişki kurma, problemin tanımlanması, hedef belirleme, müdahale seçme ve uygulama, sonlandırma ve izleme adımlarından oluşur.

Danışma, bilgi edinmek için yetkili kişilere başvurmayı ifade ederken, danışman, Farsça kökenli bir kelime olan "danişmend"den türetilmiş olup, danışmanlık yapma yetkisine sahip kişiyi ifade eder. Psikolojik danışmanların rolü, geleneksel danışmanlık, koordinasyon ve konsültasyon rollerine ek olarak program yönetimi, rehberlik, liderlik gibi yeni rolleri de kapsar.
 
Geri
Üst