Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Supangleli Tavuk Göğsü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;
1 litre süt
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Supangle için;
3 su bardağı süt
1 adet sıvı krema
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1 paket vanilya

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü için bir tencerede tereyağını eritin.
Unu ekleyin ve un kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun.
Kavrulan una sütü ekleyin ancak sütü eklerken bir taraftan da topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırın.
Ardından toz şekeri de ekleyerek kısık ateşte kaynayıp koyulaşsana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırın.
Karıştırdıktan sonra yaklaşık 10 dakika mikser ile çırpın.
Çırptıktan sonra kuplara ya da borcama paylaştırın.
Supangle için tereyağı, çikolata ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra tereyağı, çikolata ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
Ardından mikser ile 5 dakika çırpın.
Kuplara koyduğunuz tavuk göğsünün üzerine supangleleri paylaştırın.
Buzdolabında en az 6-8 saat dinlendirin.
Üzerine kakao serpiştirerek, meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst