- Konu Yazar
- #1
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için
125 gram tereyağ
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Supangle için
500 ml süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
50 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için
2 yemek kaşığı kakao
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye 125 gram tereyağını alarak eritelim ve 1 su bardağı unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
Ardından 1 lt sütü ekleyerek sürekli karıştırarak kıvam alıp göz göz olana kadar pişirelim ocağı kapatmaya yakın şekeri ilave ederek karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Tavuk göğsünü ayrı bir kaba alarak streç film ile üzeri kurumaması için kapatalım ılımaya bırakalım.
Supangle için tencereye 500 ml süt,yumurta sarısı,un,şeker,kakao alarak pürüzsüz olana dek karıştıralım ve ocağın altını yakalım sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Ocağı kapatarak bitter çikolatayı ekleyelim karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
Ardından 1 yemek kaşığı tereyağ ilave ederek eriyinceye kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Ilıyan tavuk göğsünü 5 dakika çırpalım ve servis edilecek uygun bir kaba boşaltarak üzerini düzleştirelim (bu çırpma sayesinde kıvamı çok güzel olacaktır).
Soğuyan supangleyi de aynı şekilde pürüzsüz olana kadar çırpalım ve tavuk göğsünün üzerine dökerek spatula ile düzleştirelim ve dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serperek servis edelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü için
125 gram tereyağ
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Supangle için
500 ml süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
50 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için
2 yemek kaşığı kakao
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye 125 gram tereyağını alarak eritelim ve 1 su bardağı unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
Ardından 1 lt sütü ekleyerek sürekli karıştırarak kıvam alıp göz göz olana kadar pişirelim ocağı kapatmaya yakın şekeri ilave ederek karıştıralım ve ocağı kapatalım.
Tavuk göğsünü ayrı bir kaba alarak streç film ile üzeri kurumaması için kapatalım ılımaya bırakalım.
Supangle için tencereye 500 ml süt,yumurta sarısı,un,şeker,kakao alarak pürüzsüz olana dek karıştıralım ve ocağın altını yakalım sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Ocağı kapatarak bitter çikolatayı ekleyelim karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
Ardından 1 yemek kaşığı tereyağ ilave ederek eriyinceye kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Ilıyan tavuk göğsünü 5 dakika çırpalım ve servis edilecek uygun bir kaba boşaltarak üzerini düzleştirelim (bu çırpma sayesinde kıvamı çok güzel olacaktır).
Soğuyan supangleyi de aynı şekilde pürüzsüz olana kadar çırpalım ve tavuk göğsünün üzerine dökerek spatula ile düzleştirelim ve dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao serperek servis edelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı