Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı yahut margarin
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Supanglesi için;
500 ml süt (2 buçuk bardak)
Yarım bardak şeker
Yarım bardak un
1 dolu yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
1 adet tam yumurta
2 dolu yemek kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
Yarım bardak buz üzere su
Kullandığım bardak ölçüsü:200 ml.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsü için uygun bir tencereye yağ alınarak orta ateşte eritilir. Un ek edilerek kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık iki dakika kavrulur. Ocağın altı kısılarak sütün bir kısmı ek edilir hiç orta vermeden çırpıcıyla çok süratli bir biçimde çırpılır.
Sütün kalan kısmı boşaltılır ve karıştırma sürecine devam edilir. Bu evrede şeker de ek edilerek ocağın altı açılır. Muhallebi göz göz olup yoğunlaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Göz göz olduktan 1-2 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Vanilyası ek edilir ve karıştırılır. Muhallebi 1-2 dakika blendırdan geçirilir ve akabinde ıslatılmış rastgele bir kalıba boşaltılır.
Supanglesi için kakao, un ve şeker tencereye alınır. Kuru gereçler karıştırılır. Az süt ilavesiyle birlikte tel çırpıcıyla çırpılır. Yumurta eklenip çırpılır. Kalan süt ek edilip, ocağın altı yakılarak yoğunlaşıp göz göz olana kadar, karıştırılarak pişirilir.
Göz göz olduktan iki dakika sonra ocaktan alınır. Yağ ve çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. En son buz üzere su eklenip düzgünce karıştırılır. Beyaz muhallebinin üzerine düzgünce boşaltılır.
Soğuması için buzdolabına kaldırılır. 3-4 saat sonra üzerine kakao serpip servis edebilirsiniz. Soğuk yahut oda ısısında tercih sizin. Afiyet olsun.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı yahut margarin
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Supanglesi için;
500 ml süt (2 buçuk bardak)
Yarım bardak şeker
Yarım bardak un
1 dolu yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
1 adet tam yumurta
2 dolu yemek kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
Yarım bardak buz üzere su
Kullandığım bardak ölçüsü:200 ml.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğsü için uygun bir tencereye yağ alınarak orta ateşte eritilir. Un ek edilerek kokusu çıkıncaya kadar yaklaşık iki dakika kavrulur. Ocağın altı kısılarak sütün bir kısmı ek edilir hiç orta vermeden çırpıcıyla çok süratli bir biçimde çırpılır.
Sütün kalan kısmı boşaltılır ve karıştırma sürecine devam edilir. Bu evrede şeker de ek edilerek ocağın altı açılır. Muhallebi göz göz olup yoğunlaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Göz göz olduktan 1-2 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Vanilyası ek edilir ve karıştırılır. Muhallebi 1-2 dakika blendırdan geçirilir ve akabinde ıslatılmış rastgele bir kalıba boşaltılır.
Supanglesi için kakao, un ve şeker tencereye alınır. Kuru gereçler karıştırılır. Az süt ilavesiyle birlikte tel çırpıcıyla çırpılır. Yumurta eklenip çırpılır. Kalan süt ek edilip, ocağın altı yakılarak yoğunlaşıp göz göz olana kadar, karıştırılarak pişirilir.
Göz göz olduktan iki dakika sonra ocaktan alınır. Yağ ve çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır. En son buz üzere su eklenip düzgünce karıştırılır. Beyaz muhallebinin üzerine düzgünce boşaltılır.
Soğuması için buzdolabına kaldırılır. 3-4 saat sonra üzerine kakao serpip servis edebilirsiniz. Soğuk yahut oda ısısında tercih sizin. Afiyet olsun.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı