Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Supangleli Tavuk Göğsü

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için ;
100 gram tereyağı
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Supangle için ;
2.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı soğuk su
2.5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı bitter damla çikolata

Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tavuk göğsünü hazırlıyoruz tenceremize tereyağını alıp kısık ateşte eritelim.
Eriyen yağın üzerine bir su bardağı unumuzu ek edip 10 dk rengini döndürmeden kavuralım.
Ardından 1 litre sütümüzü ve şekeri ilave edip kıvam alana kadar karıştıralım.
Kaynayıp göz göz olduktan sonra altını kapatıp 3-4 dk mikser ile çırpalım.
Daha sonra kullanacağınız kaplara hisse edip soğumaya bırakalım.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dolapta bekletebilirsiniz üzerlerinin kabuklanması gerek.
Tavuk göğsü uygunca soğuduktan sonra supangleye başlayalım.
Su ve damla çikolata hariç öteki gereçleri tenceremize alıp kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra suyu ve çikolatayı ekleyip yeterlice karıştıralım.
Tavuk göğsünün üzerine supanglemizi de hisse edip dolapta yaklaşık 4-5 saat soğumaya bırakalım.
Servis yapınca üzerine kakao serpebilirisiniz. Afiyet olsun
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst