Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Supangleli Tavuk Göğsü

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
125 gram margarin
Supangle için
2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2.5 yemek kaşığı kakao
50 gram çikolata
2-3 adet buz küpü (Yada yarım çay bardağı buz gibi su)

Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İki lezzet bir arada kaşık kaşık yediren efsane tatlımı deneyin ilk önce tavuk göğsü için tencereye margarini alıp eritelim üzerine un ekleyip karıştıralım.
Unun hafif kokusu çıkıp rengi dönünce süt ekleyip devamlı çırpıcı ile karıştıralım kaynamaya yakın şeker ve vanilyayı ekleyelim kıvam alınca hamur porsiyon kabına alıp eşit bir şekilde cuplara yada kaselere pay edelim ve soğumaya bırakalım.
Supangle için çikolata ve buz küpleri hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştıralım kıvam alınca çikolata ekleyip eriyince ocaktan alın ve buz küplerinide ekleyip hızlıca karıştırın bunuda tavuk göğsünün üzerine eşit bir şekilde ekleyin.
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun.
Supangleli Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst