SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için;
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Supangle için;
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter/sütlü çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Kakao
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tereyağı alıp eritelim, akabinde unu da ekleyerek kavuralım. Sütü de ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla çırpalım, son olarak şekeri de ekleyelim. Kıvam alana kadar karıştıralım ve göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Daha sonra soğuması için bir kenara alalım. Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
Üzerine şeker, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
Ardından ocağın altını açalım ve pişirmeye başlayalım. Kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Daha sonra oda ısısına gelen tavuk göğsümüzü mikser ile çırpalım ve kenara alalım.
Ilımış olan tavuk göğsümüzü cuplara yahut bardaklara servis edelim. Üzerine spuanglemizi de ek edelim ve kakao serpip servis edelim. Şimdiden ellerinize sıhhat ve afiyet olsun.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tavuk göğsü için;
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Supangle için;
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter/sütlü çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Kakao
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tereyağı alıp eritelim, akabinde unu da ekleyerek kavuralım. Sütü de ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla çırpalım, son olarak şekeri de ekleyelim. Kıvam alana kadar karıştıralım ve göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Daha sonra soğuması için bir kenara alalım. Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
Üzerine şeker, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
Ardından ocağın altını açalım ve pişirmeye başlayalım. Kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Daha sonra oda ısısına gelen tavuk göğsümüzü mikser ile çırpalım ve kenara alalım.
Ilımış olan tavuk göğsümüzü cuplara yahut bardaklara servis edelim. Üzerine spuanglemizi de ek edelim ve kakao serpip servis edelim. Şimdiden ellerinize sıhhat ve afiyet olsun.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı