Supangleli Tavuk Göğsü

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;
125 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
Supangle için;
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
60 gram bitter/sütlü çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Kakao

Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tereyağı alıp eritelim, akabinde unu da ekleyerek kavuralım. Sütü de ekleyerek bir çırpıcı yardımıyla çırpalım, son olarak şekeri de ekleyelim. Kıvam alana kadar karıştıralım ve göz göz oluncaya kadar pişirelim.
Daha sonra soğuması için bir kenara alalım. Bu sırada supangleyi hazırlamak için derin bir tencereye sütümüzü alalım.
Üzerine şeker, un, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
Ardından ocağın altını açalım ve pişirmeye başlayalım. Kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
Tereyağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Daha sonra oda ısısına gelen tavuk göğsümüzü mikser ile çırpalım ve kenara alalım.
Ilımış olan tavuk göğsümüzü cuplara yahut bardaklara servis edelim. Üzerine spuanglemizi de ek edelim ve kakao serpip servis edelim. Şimdiden ellerinize sıhhat ve afiyet olsun.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst