Sunumu Şahane Tadı Efsane Çökertme Kebabı Tanımı İçin Materyaller
400 gram dana bonfile(tercihen kemiksiz ve yağsız öbür et kullanılabilir)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Tuz
Servis için;
3 adet patates
Sıvı yağ(kızartma için)
Üzeri için ;
Sarımsaklı yoğurt
Sos için ;
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı domates sos( ben yazdan hazırladığımı kullandım daha lezzetli oluyor)
Sunumu Şahane Tadı Efsane Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etleri izi jülyen doğrayıp zeytinyağı ve kekik ile marine ediyoruz. 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen etlerimizi tavaya döküyoruz içine sıcak su ve sarımsakları ek edip yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişmesine yakın tuz ve baharatları ek ediyoruz.
Patatesleri soyup kibrit biçiminde ince şeritler halinde dilimliyoruz. (ben bir tık kalın kestim).
Kızgın yağda dilimlediğimiz patatesleri kızartıyoruz.
Sos için tereyağı sos tenceresinde eritip üzerine domates sosunu döküyoruz hafif ocakta suyunu çektiriyoruz. ( büsbütün çekmeyecek).
Tüm materyaller hazırlanınca servis tabağının en altına kızaran patatesleri koyuyoruz, üstüne sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Daha sonra hazırladığımız sostan gezdiriyoruz. Ve en üst kata da pişen etlerimizi ekleyip servis ediyoruz.
Benim yaptığım çok beğenildi. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Sunumu Şahane Tadı Efsane Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 gram dana bonfile(tercihen kemiksiz ve yağsız öbür et kullanılabilir)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Tuz
Servis için;
3 adet patates
Sıvı yağ(kızartma için)
Üzeri için ;
Sarımsaklı yoğurt
Sos için ;
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı domates sos( ben yazdan hazırladığımı kullandım daha lezzetli oluyor)
Sunumu Şahane Tadı Efsane Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etleri izi jülyen doğrayıp zeytinyağı ve kekik ile marine ediyoruz. 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen etlerimizi tavaya döküyoruz içine sıcak su ve sarımsakları ek edip yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Pişmesine yakın tuz ve baharatları ek ediyoruz.
Patatesleri soyup kibrit biçiminde ince şeritler halinde dilimliyoruz. (ben bir tık kalın kestim).
Kızgın yağda dilimlediğimiz patatesleri kızartıyoruz.
Sos için tereyağı sos tenceresinde eritip üzerine domates sosunu döküyoruz hafif ocakta suyunu çektiriyoruz. ( büsbütün çekmeyecek).
Tüm materyaller hazırlanınca servis tabağının en altına kızaran patatesleri koyuyoruz, üstüne sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Daha sonra hazırladığımız sostan gezdiriyoruz. Ve en üst kata da pişen etlerimizi ekleyip servis ediyoruz.
Benim yaptığım çok beğenildi. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Sunumu Şahane Tadı Efsane Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı