Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Suntanin ham maddesi nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.689
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Suntanın ham maddesi nedir?​

Sunta veya Yonga levha (İngilizce: Chipboard), odun talaşının belli kimyasal birleştiriciler ile karıştırılarak, preslenmesi sonucu elde edilen levhadır. Mobilya sanayinde sıkça kullanılır. Belirli standartlar dahilinde çeşitli kalınlıklarda üretilir. Suya ve yanmaya karşı dayanımı yoktur.

Suntanın ömrü ne kadardır?​

Suntanın ömrü ne kadardır?
Sunta İle Mdf Arasındaki Farklar
SIRA NO | ÖZELLİKLERİ | SUNTA – SUNTALAM – YONGA LEVHA
13 | Kullanım Ömrü | Ham Sunta Ömrü 5 Yıl, Suntalam ya da Yongalam Halinde 15 yıl
14 | Fiyatı | Ekonomik
15 | Kullanım Alanları | Bebek Mobilyası
| | Yatak Odası Mobilyası

Sunta içinde ne var?​

Diğer ismi yonga levha olan sunta, odun talaşı gibi atıklardan üretilen levhadır. Odun talaşı belirli kimyasal yapıştırıcı maddelerle birleştirildikten sonra preslenerek levha haline getirilir, buna sunta denir. Suntanın bir diğer tanımı da LDF (Lower density fiberboard), yani düşük yoğunlukta lif levhadır.

Sunta yonga nedir?​

Sunta yonga nedir?
Sunta ya da diğer ismiyle yonga, talaş olarak bilinen rendelenmiş ağaç tozunun kimyasallar ve tutkal ile birleşerek plaka haline gelmesi ile oluşan bir malzemedir. Sunta, ahşap keresteye alternatif olması amacıyla üretilmiş bir malzemedir. İşlenmesi, kesimi, şekillendirilmesi ve montajı kolaydır.
Sunta sağlığa zararlı mı?​
Bunlar ahşap, sunta, MDF olabilir, OSB dediğimiz levha türleri olabilir ya da vernikli-cilalı tüm panellerde bu E1 olayı vardır. Çünkü bunlarda kullanılan kimyasallar belirli miktarlarda formaldehit ve tutkal içerdiği için bunlardaki insan sağlığına zararlı yayılımlar mutlaka oluyor” dedi.

Yonga mı sunta mı?​

Yonga mı sunta mı?
Yaygın olarak kullanılan sunta kelimesi aslında yonga levhadır. Yani sunta ve yonga levha aslında aynı ürünün farklı adlandırılmasıdır.

Yonga levha mı iyi MDF mi?​

Sunta; mdf malzemesine göre daha yumuşak olan ve kullanım açısından avantaj sağlayan bir malzemedir. Yonga levha olarak bilinen mdf lam, aynı zamanda zeminler içinde tercih edilen bir malzemedir. Mdf nedir sorusu en fazla sorulan soruların başında gelse de suntalam malzemesi de çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

Suntalam banyoda kullanılır mı?​

Suntalam banyoda kullanılır mı?
Kabarma: Suntalam ve mdflam mobilyalar banyo dolaplarında da oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu sebeple suya dayanıklı olması çok önemlidir.

Sunta mı ahşap mı?​

Peki nedir mdf ve sunta? Mdf, mühendislik çalışması ile tasarlanmış kompozit ahşap malzeme demek. Odun talaşının birtakım kimyasallar ile karıştırılarak preslenmesi sonucu üretilen levha ise sunta oluyor.
 
Sunta, odun talaşının belli kimyasal birleştiriciler ile karıştırılarak preslenmesi sonucu elde edilen bir levha malzemesidir. Mobilya sanayiinde sıklıkla kullanılan sunta, belirli standartlara göre çeşitli kalınlıklarda üretilir ancak suya ve yanmaya karşı dayanıklı değildir. Sunta, genellikle ham sunta olarak 5 yıl, suntalam veya yongalam halinde ise 15 yıl kullanım ömrüne sahiptir.

Sunta, yonga levha olarak da adlandırılan bir malzemedir. Odun talaşı gibi atıklardan üretilen sunta, belirli kimyasal yapıştırıcı maddelerle birleştirildikten sonra preslenerek levha haline getirilir. Diğer bir ismi de LDF (Lower density fiberboard) olan sunta, düşük yoğunlukta lif levhasıdır.

Sunta ve yonga levha aslında aynı ürünün farklı adlandırmalarıdır. Sunta, ahşap keresteye alternatif olması amacıyla üretilen bir malzemedir. Isılenmesi, kesimi, şekillendirilmesi ve montajı kolaydır. Suntalam malzemesi, MDF malzemesinden daha yumuşak ve kullanım açısından avantaj sağlayan bir malzemedir. MDF, mühendislik çalışması ile tasarlanmış kompozit ahşap malzeme iken, sunta odun talaşının kimyasallar ve tutkal ile birleştirilerek preslenmesi sonucu elde edilen levhadır.

Suntalam ve MDF malzemeleri, banyo dolapları gibi mobilyalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle suya dayanıklı olmaları önemlidir. Formaldehit içermeleri nedeniyle sunta, MDF ve diğer panel malzemeler insan sağlığına zararlı yayılımlar yapabilir, bu nedenle dikkatli kullanılmalıdır.
 
Geri
Üst