AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sunta dayanikli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sunta dayanıklı mı?​

Sunta, talaştan oluştuğu için plaka haline getirilirken parçacıklar arasında boşluklar kalabilir. Bu boşluklar malzemenin dayanıklılığını olumsuz yönde etkileyen etmenlerden birisidir. Ayrıca, suntalam ve MDF ile kıyaslandığında sunta, neme ve rutubete çok daha dayanıksızdır.
Suntanın içinde ne var?
Sunta veya Yonga levha (İngilizce: Chipboard), odun talaşının belli kimyasal birleştiriciler ile karıştırılarak, preslenmesi sonucu elde edilen levhadır. Mobilya sanayinde sıkça kullanılır. Belirli standartlar dahilinde çeşitli kalınlıklarda üretilir.
Sunta ve MDF arasındaki fark nasıl anlaşılır?
MDF, suntadan daha yoğun ve daha dayanıklı bir malzemedir. Suntada boşluklar bulunurken MDF toz haline gelmiş ağaç parçalarının daha yoğun preslenmesi ile elde edildiği için boşluksuzdur. Bu nedenle MDF vida montajı ve demontajında suntaya göre avantaj sağlar. MDF suya daha dayanıklıdır.

Kaplamalı sunta nedir?​

Suntalam, suntanın dezavantajını tersine çevirmek için yapılan özel sunta kaplama işlemine denir. Diğer bir deyişle yonga levhanın su geçirmez ve isteğe göre yanmaz özelliklere sahip özel bir kâğıt ile kaplanmasına denir; bu kaplamanın neticesinde ortaya çıkan malzemeye suntalam ismi verilir.
Suntalam sağlıklı mı?
Bunlar ahşap, sunta, MDF olabilir, OSB dediğimiz levha türleri olabilir ya da vernikli-cilalı tüm panellerde bu E1 olayı vardır. Çünkü bunlarda kullanılan kimyasallar belirli miktarlarda formaldehit ve tutkal içerdiği için bunlardaki insan sağlığına zararlı yayılımlar mutlaka oluyor” dedi.
Suntalam malzeme ne demek?
Suntalam talaş malzemeden yapılır ve parçacıklar arasında boşluk oluşabileceği için malzemenin dayanıklılık derecesi azdır. Nem ve rutubete de çok dayanıklı olmayan bir malzemedir ayrıca. MDF ağaç parçacıkların bir araya getirilmesiyle yapıldığı için daha dayanıklı ve kaliteli bir malzemeden oluşur.
Mdf, ağaç ve ağaç malzemelerden elde edilen liflerin tutkal ile karıştırılması ile ortaya çıkan bir üründür. Kaplamalı Mdf ise bu sıkıştırılan liflerin üzerine ahşap görünümü veya farklı renkler verilerek mobilyaya dönüşümünü sağlama işlemidir.
Sunta kanserojen mi?
E 1 kalite ne demek?
Bir sağlık sertifikası olan E1, mobilyanızın yapımında kullanılan ham maddenin kanserojen madde içermediğini göstermektedir.
 
Geri
Üst