AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sunnet olmak kac para?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sünnet olmak kaç para?​

Sünnet fiyatı ortalamasının özel hastanelerde 2.000 TL olduğu söylenebilir. Fiyat aralığı bakımından ise özel hastanelerde sünnet ücretlerinin 1.000 TL ile 3.000 TL arasında değiştiği ve daha lüks hastanelerde fiyatların 7.000 TL’ye kadar ulaşabildiği bilinmektedir.

Hastanede sünnet ücretli mi?​

Sadece devlet hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde idrar yapamama, idrar deliğinin yanlış yerde olması gibi doğuştan gelen bazı özel durumlarda raporlu kişiler ücret ödemiyordu. Fakat günümüzde devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde sünnet masrafları devlet tarafından karşılanmaktadır.
Sünnet parası nasıl alınır?​
Sağlık İkrazı (Sünnet) Üyenin çocuğunun sünnet olması sebebiyle, 12,18 veya 24 ay vadede 7.500,00 TL’ye kadar verilen düşük nemalı karşılıklı yardımdır. İkraz başvurusunda istenen belgelere ek olarak; sünneti müteakip son altı ay içerisinde alınmış olan doktor raporu ile nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Devlet hastanelerinde sünnet oluyor mu?​

Devlet hastanelerinde sünnet oluyor mu?
Devlet hastaneleri birçok farklı bölüm barındırır. Her bölümde alanında uzman olan hekimler görev yapar. Çocuk cerrahisi bölümü ise, devlet hastanelerinde sünnet işleminin gerçekleştirildiği bölümlerdir.

Sünnet için en uygun yaş nedir?​

Sünnet için en uygun yaş nedir?
Sünnet İçin En Uygun Yaş Nedir? 18 ay öncesi ve 6 yaş sonrası en uygun dönemdir. 18 ay öncesinde çocuklar bilinçsiz dönemde oldukları için yapılan operasyonu hatırlamazlar. Dolayısıyla çocuk cerrahları ve çocuk ürologları ameliyat için en çok bu dönemi tercih ederler.

Sünnet olan bebege ne giydirilir?​

Bezli bebeklerde sünnet sonrası bakım nasıl olmalı?
- Sünnet işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği takdirde özel bir bakıma gerek yok.
- Her bez değiştirdiğinde, beze değen kısmı nazikçe temizleyip penisin ucuna biraz vazelin sür.
- Sünnetten sonra penis genellikle doktor tarafından gazlı bezle sarılıyor.
 
Sünnet olmak için ödenecek tutar hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Ortalama olarak özel hastanelerde sünnet ücretinin 2.000 TL olduğu belirtilmiş. Ayrıca özel hastanelerde fiyatların 1.000 TL ile 3.000 TL arasında değişebileceği ve daha lüks hastanelerde 7.000 TL'ye kadar çıkabileceği ifade edilmiş.

Devlet hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde bazı özel durumlarda sünnet masraflarının devlet tarafından karşılandığı belirtilmiş. Ancak genelde özel hastanelerde ücret alındığı ifade edilmiş.

Sünnet parası almak için Sağlık İkrazı (Sünnet) adı verilen düşük faizli ve vadesi uzun olan bir yardım türünden bahsedilmiş. Belirli belgelerin yanı sıra sünnet operasyonunu takip eden altı ay içerisinde alınmış doktor raporu ve nüfus kayıt örneğinin istendiği ifade edilmiş.

Sünnet için en uygun yaşın 18 ay öncesi ve 6 yaş sonrası olduğu belirtilmiş. 18 ay öncesinde çocukların bilinçsiz dönemde oldukları ve operasyonu hatırlamayacakları için bu yaş aralığının daha tercih edildiği açıklanmış.

Sünnet sonrası bebeğin bakımı hakkında da bilgiler verilmiş. Sorunsuz bir işlem sonrasında özel bakıma gerek olmadığı belirtilmiş. Beze değen kısmın her bez değişiminde temizlenmesi ve penisin ucuna vazelin sürülmesi gerektiği ifade edilmiş. Ayrıca sünnet sonrasında penisin genellikle doktor tarafından gazlı bezle sargılandığı belirtilmiş.
 
Geri
Üst