- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Sünnet olacak çocuğa ne lazım olur?
Doktorumuz tarafından sünnet için uygun bulunan çocuklara, kanama ve pıhtılaşma değerleri için kan tahlili yapılmakta ardından ise çocuk doktoru ve anestezi uzmanı tarafından genel anestezi açısından muayeneleri yapılmaktadır.Sünnet olan bebek nasıl bakılır?
Eğer sünnet sırasında cerrahi kurallara titizlikle uyulursa sarma gibi bir işlem gerek olmaz. Sünnetten sonra özel bir pansuman gerekmez. Altı bezlenen bebeklerde yaranın temiz tutulması, büyük çocuklarda ise oluşabilecek kabuklanmanın pomadlar ve ılık suya oturma banyoları ile düzenli olarak temizlenmesi yeterli olur.Sünnet çocuğu ne kadar sürede iyileşir?
Çoğu zaman sünnetten sonraki gün ağrı yok olur ancak yaranın olduğu kısımda hassasiyet devam edebilir. Yaranın iyileşme süreci sünnetin yapıldığı yaşa göre değişir. Yenidoğan dönemindeki sünnet yaraları yaklaşık 4 günde iyileşirken, daha büyük çocuklarda ise bu süre 10 güne kadar uzayabilir.
Sünnet dikişi patlarsa ne olur?
Kesi yeri açılması Bu açıklık genellikle kendiliğinden kapanır. Kimi zaman, dikiş konulan yerlerde minik delikler kalabilir ve bunların içi derinin salgısıyla dolarak dışarıdan bakıldığında siyah noktacıklar olarak görülür. Bunlar, içi boşaltılarak temizlenir.Hastanede sünnet için neler gerekli?
Sünnet için hastaneye giderken yanınıza temiz çamaşırlar, bebek bezi, alt silme mendili, mümkünse steril su ile ıslatarak steril pamuk ile alt temizliği yapın. Yanınıza çocuğunuz için pijama ve sevdiği oyuncaklar ile daha önce hiç oynamadığı yeni oyuncaklar alın.Sünnet olmazsa ne olur?
Sünnetsiz peniste penis ucunda fimozis adı verilen darlık sorunu görülebilir. Bu darlığa bağlı şekilde sünnet derisi yeteri miktarda geri çekilemez ve penis başında inflamasyon daha yaygın olarak görülür. Penis kanseri ender görülen bir klinik vakadır. Penis kanseri sünnetsiz erkeklerde daha yaygındır.
Sünnet sonrası kilolu çocuklarda ya da pubal yağlanmanın fazla olması nedeniyle pipi içeri kaçabilir endişelenmeyin.Bu normaldir. Buna gömük penis denir. Sünnet sonrası pubal yağlanma nedeniyle içeri kaçan pipiler de sünnet derisi az kesilmiş gibi görüntü verir.
Sünnet sonrasında alt bezi bağlanabilir mi, ne giymeli? Sünnet sonrasında altına bez bağlanan çocukların bezinin hemen bağlanmasında bir sorun olmaz. Daha büyük çocuklar için ise korumalı sünnet iç çamaşırları önerilebilir.
Sünnet olan bebek kaç günde iyileşir Kadınlar Kulübü?
Sünnet operasyonu sonrasında yeni doğanlarda yaraların iyileşmesi dört gün, ilerleyen yaşlarda ise yaklaşık on günde tamamlanmaktadır. Sünnet sonrası iyileşme süreci yaklaşık iki hafta sonunda tamamlanmaktadır.
Sünnet olduktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Sünnet Sonrası Bakım Sünnet sonrası ağrı kesici şurup, hap, antibiyotik, baticon ve gazlı bezden oluşan bir ilaç seti kullanılır. Pansuman işlemi doktor ya da sağlık memuru tarafından yapılmalıdır. Bu süreçte penis başında kabuklanmalar, şişmeler ve kızarıklıklar oluşabilir.Yanlış sünnet olduğumuzu nasıl anlarız?
Ayrıca operasyon sırasında peniste yanık oluşması ileride hissizliğe sebep olabilir ve dolayısıyla cinsel yaşamda sorunlar yaşanabilir. Tüm bunların haricinde estetik açıdan kaygı oluşturan dikiş köprüleri, fistüller, tüneller ve yara izleri de yaygın yapılan sünnet hataları arasındadır.Sünnet dikiş ipleri ne zaman düşer?
Sünnet sonrası bakım Sünnet sonrası antibiyotikli bir pomad uygulaması önerilmektedir. Günümüzde kendiliğinden eriyen dikiş materyalleri kullanıldığı için dikiş alma gibi bir gereksinim olmamaktadır, ortalama 20 gün sonra dikişler kendiliğinden düşer.
Sünnetten sonra hastanede ne kadar kalınır?
Çocuğun uzun süre hastanede yatmasına gerek yoktur. İşlem sonrasında hastanede 2-3 saatlik takip genellikle yeterli olmaktadır. Sünnetin 2 yaşından önce ya da 5-6 yaşından sonra yapılması tavsiye edilmektedir.Devlet hastanelerinde sünnet nasıl yapılır?
Devlet hastanelerinde ise daha çok klipsli sünnet, koterle sünnet ve dikişli sünnet gibi yöntemler uygulanmaktadır. Bu yöntemler, hastanın operasyon sonrasında daha az acı çekmesini sağlarken aynı zamanda iyileşme sürecini de kısaltmaktadır.Dinimizde sünnet zorunlu mu?
Kur’ân’da “sünnet ile ilgili herhangi bir âyet bulunmamakla birlikte, Müslümanlığın simgesi olarak kabul edilmiştir. Bazı Hadisi şeriflere baktığımızda ise sünnet olmanın farz değil sünnet olduğu ifade edilmektedir. Sünnet olmak ile ilgili Hadis-i Şerifler şöyle: Sünnet olmak, erkekler için, sünnettir.