AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sumerlerde ogretmene ne denir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sümerlerde öğretmene ne denir?​

Dubsarlar aynı zamanda sözleşmeler, anlaşmalar, rüyalar, talimatlar, çiftcilere yönelik talimatlar, tapu işlemleri ve bütün ticari işlemlere ait bilgileri tabletlere yazmakla görevli kişilerdi. Yazıyı ilk bulan toplum olan Sümerlerde günümüzün profesörlerinin karşılığı olan ‘ummia’ öğretmen anlamına gelirdi.

Sümerlerde okullara ne isim verilirdi eğitim nasıl yapılırdı?​

Rahipler de dini kuralları yazılı hale getirmek ve malzemelerin kaydını tutmak için kâtiplere gerek duyuyordu. Bu nedenle; okuma, yazma bilen kâtipler yetiştirmek için saray ve tapınakların çevresinde okullar açıldı. Okulda, yazı kil tabletlere yazıldığı için bu okullara Tablet Evi anlamına gelen “Eduba” denilirdi.
Sümerler in başkenti neresi?
Enlil’in Nippur’da Ekur adında bir tapınağı vardır. Bu nedenle Nippur Sümerlerin dini başkenti kabul edilir, burada tapınak yaptırmak veya bu tip inşaatlarda çalışmak, hizmetli olmak önemli sayılırdı.

Eğitim nedir neden önemlidir?​

Eğitim nedir neden önemlidir?; ferdin zihinsel, bedensel, duygusal, toplumsal yeteneklerinin ve davranışlarının istenilen doğrultuda geliştirilmesi, veya ona bir ekip gayelere dönük yeni kabiliyetler, davranışlar, bilgiler kazandırılması yolundaki çalışmaların tümüdür.

Bir insanın eğitim seviyesini yükseltmesi gerekir.?​

Eğitim seviyesini yükselten insanlar alanlarında başarıya ulaşırlar. Toplum içerisinde eğitim her alanda önemlidir. İyi bir eğitim almış bireyin yaşam standartları daha fazla olacaktır. Çünkü aldığı eğitim ile birlikte kendini geliştirmiş olacaktır. Böylelikle kendisine ve çevresine faydalı bir birey olur.
Eğitim ne işe yarar?
Eğitim nedir neden önemlidir? İnformal eğitim sürecinde insanoğlu arzu edilmeyen, zararlı alışkanlıkları da edinirler. Kavga etmek, sigara içmek, sınıfta şamata çıkarmak, öldürücü ve yaralayıcı tabanca ve araç taşımak vb. Bunlara örnek olarak verilebilir. Çok ufak ve/yada geleneksel toplumlarda eğitim tümüyle “informal” yollarla gerçekleştirilir.
 
Geri
Üst