AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sumela Manastiri kac basamak?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sümela Manastırı kaç basamak?​

Manastırdaki kilise yaklaşık 400 metrekare büyüklüğünde, mağaranın içine oyulmuş bir yapıdır. Kale görünümündeki manastır, vadiye 100 basamaklı dik ve dar bir merdivenle bağlıdır.

Sümela da ne yenir?​

Biz standart “kahvaltılık” (kahvaltı peynir, zeytin, süt, bal, marmelat… oluşur) ve bir “kuymak” (Mısır yemeği ve peynir ile yapılan yerel bir yemek) ve “patateskızartması” (patates kızartması) ekstralar olarak istemek için tercih etmenizi öneririz. Tamamlayıcı olarak “çay” (siyah çay) büyük bir pot servis edilecektir.

Sümela Manastırı nasıl inşa edilmiş?​

Sümela Manastırı nasıl inşa edilmiş?
Göz kamaştıran Sümela Manastırı’nın Bizans İmparatorluğu döneminde Atina’dan gelen Barnabas ve Sophranios adında iki rahip tarafından kurulduğu yönünde rivayetler bulunuyor. İki rahip rüyalarında Hz. İsa ve Hz. Meryem’i manastırın bulunduğu bölgede görürler ve buraya gelerek yapıyı inşa ederler.

Sümela Manastırı girişi kaç TL?​

Sümela Manastırı girişi kaç TL?
2021 Haziran ayında 2. ve 3. Etaplarının açılmasıyla birlikte ziyaret edilebilen Sümela Manastırı’nın giriş ücreti 75 TL olarak düzenlendi. 18 yaşın altındaki öğrenciler için bilet ücretsizdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir müze olan Trabzon Sümela Manastırı’nda müzekart geçerlidir.

Sümela Manastırı giriş kimlere ücretsiz?​

Öğretmen, 18 yaş altındaki ilk ve orta öğrenim öğrencilerinden ücret alınmamaktadır. Ayrıca, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Müzecilik bölümlerinde öğrenim gören üniversite öğrencileri ve 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarından ziyaretleri sırasında Sümela Manastırı giriş ücreti alınmamaktadır.

Sümela Manastırı na araba ile çıkılır mı?​

Milli parkın girişinde otopark yapılmış (ücretli) aracınızı bırakıp dolmuşlarla (ücretli) yukarı manastıra çıkıyorsunuz.

OFTA ne yenir?​

OFTA ne yenir?
Of’un Meşhur Yemekleri
- Kuymak. Kuymak. Sadece peynir, mısır unu ve tereyağı kullanılarak yapılan Karadeniz kahvaltılarının vazgeçilmez yiyeceklerinden birisi olan Kuymak neredeyse her yerde rahatlıkla bulunabilecek bir seçenektir.
- Hamsi Tava. Hamsi Tava.
- Trabzon Pidesi. Trabzon Pidesi.
- Isırgan Çorbası Isırgan Otu.
 
Sümela Manastırı adıyla bilinen manastır Trabzon'un Maçka ilçesinde yer almaktadır. Manastırın kilisesi yaklaşık 400 metrekare büyüklüğünde olup, mağaranın içine oyulmuş bir yapıdır. Manastır kale görünümünde olup, vadiye 100 basamaklı dik ve dar bir merdivenle bağlıdır.

Manastırın yapımıyla ilgili olarak Bizans İmparatorluğu döneminde Atina'dan gelen Barnabas ve Sophranios adında iki rahip tarafından kurulduğu rivayet edilmektedir. İki rahip rüyalarında Hz. İsa ve Hz. Meryem'i manastırın bulunduğu bölgede gördüklerini ve buraya gelerek yapıyı inşa ettiklerini belirtmişlerdir.

Sümela Manastırı'nın giriş ücreti 2021 Haziran ayında açılan 2. ve 3. Etaplarla birlikte 75 TL olarak düzenlenmiştir. 18 yaşın altındaki öğrenciler için ise bilet ücretsizdir. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir müze olan Trabzon Sümela Manastırı'nda müzekart geçerli olup ziyaretçilere avantaj sağlamaktadır.

Manastıra araba ile çıkış mümkün değildir. Milli parkın girişinde ücretli otopark bulunmaktadır. Burada aracınızı bırakarak dolmuşlarla (ücretli) yukarı manastıra çıkmanız mümkündür.

Öğretmenler, 18 yaş altındaki ilk ve orta öğrenim öğrencileri, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Müzecilik bölümlerinde öğrenim gören üniversite öğrencileri ve 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Sümela Manastırı'nı ziyaret ettiklerinde giriş için ücret ödemezler.

Ayrıca verdiğiniz bilgilere göre, Sümela ziyareti sonrasında OF ve çevresindeki lezzetleri tatmak isterseniz Kuymak, Hamsi Tava, Trabzon Pidesi ve Isırgan Çorbası gibi yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst