SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
balkonlarda sumbul bakımı
Sumbul YetiştiriciliğiSumbul Yetiştiriciliği Hakkında Bilgi
Sumbuller lalelerden daha kolay yetiştirilebilir Hatta fazla bir şey yapmaya gerek yoktur Aynı saksıda yıllarca yaşayabilir Kış aylarında yeşermeye başlar İlkbaharda duruma gore şubat, mart veya nisan aylarında yılda sadece bir defa cicek acar
Havalar ısındıkca once ciceği solar sonra yaprakları kurur Cicek solunca yapraklarının bol guneş almasını sağlayın cunku gelecek yılın soğanı ve hatta gelecek yıl icin yavru soğan oluşması icin gıdaya ihtiyacı vardır
Yazın sumbulun yaprakları yok olur Artık sulamak gerekmez Sumbulun soğanı saksıda toprağın icinde gelecek kış yeniden yeşermek icin bekleyecektir Saksıyı serin bir yerde saklamalısınız
Yerli sumbullerin kokusu cok guzeldir İthal sumbuller ise cicekleri cok gosterişli olsa bile iyi kokmazlar
Sonbaharda ekim kasım aylarında sokun, doğal gubreli kumlu bir toprakla saksı toprağını değiştirin Soğanları yeniden ekin Havalar iyice soğuduktan sonra şubat ayında yeşermeye başlayacaktır
Bulunduğu balkonun kış ve ilkbaharda sıcak olmaması şarttır Sumbullerin coğaltılması yavru soğanlar yoluyla olur Cicek acmış bir sumbul muhakkak yavru soğan oluşturmuştur Eğer yaprakları kuruduktan sonra saksı cok sıcak bir yerde ve aylarca tamamen susuz bırakılırsa bu yavrular olur Sadece ana soğan yaşar
Sumbul YetiştiriciliğiSumbul Yetiştiriciliği Hakkında Bilgi
Sumbuller lalelerden daha kolay yetiştirilebilir Hatta fazla bir şey yapmaya gerek yoktur Aynı saksıda yıllarca yaşayabilir Kış aylarında yeşermeye başlar İlkbaharda duruma gore şubat, mart veya nisan aylarında yılda sadece bir defa cicek acar
Havalar ısındıkca once ciceği solar sonra yaprakları kurur Cicek solunca yapraklarının bol guneş almasını sağlayın cunku gelecek yılın soğanı ve hatta gelecek yıl icin yavru soğan oluşması icin gıdaya ihtiyacı vardır
Yazın sumbulun yaprakları yok olur Artık sulamak gerekmez Sumbulun soğanı saksıda toprağın icinde gelecek kış yeniden yeşermek icin bekleyecektir Saksıyı serin bir yerde saklamalısınız
Yerli sumbullerin kokusu cok guzeldir İthal sumbuller ise cicekleri cok gosterişli olsa bile iyi kokmazlar
Sonbaharda ekim kasım aylarında sokun, doğal gubreli kumlu bir toprakla saksı toprağını değiştirin Soğanları yeniden ekin Havalar iyice soğuduktan sonra şubat ayında yeşermeye başlayacaktır
Bulunduğu balkonun kış ve ilkbaharda sıcak olmaması şarttır Sumbullerin coğaltılması yavru soğanlar yoluyla olur Cicek acmış bir sumbul muhakkak yavru soğan oluşturmuştur Eğer yaprakları kuruduktan sonra saksı cok sıcak bir yerde ve aylarca tamamen susuz bırakılırsa bu yavrular olur Sadece ana soğan yaşar