Sumbul sogani kac kere acar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.857
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sümbül soğanı kaç kere açar?​

Sümbül güzel kokulu çiçekler açan soğanlı bahar bitkilerindendir. Yetiştirmek basittir. Kış aylarında yeşermeye başlar. Yılda sadece bir defa çiçek açar.

Sümbül ne kadar su ister?​

Sümbül bitkisinin susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Yazları haftada en az 2 kez sulanmalıdır. Su, bitkinin her bölümüne ulaştırılmalı ve toprağı nemli olmalıdır. Sulama sonrası, bitkinin tabağında su bırakılmamalıdır.
Sümbül çiçeği kuruyunca ne yapılır?
Yaz döneminde toprak ne kadar kurursa o kadar su vermek gerekir. Sonbahara kadar sulama bu şekilde devam eder. Sonbahar sümbüllerin saksıdan ayrılma dönemidir. Bu dönemde çoğaltma yapmak istenirse yapılabilir.
Sümbül haftada kaç kez sulanır?
Sulama kısmına gelince, sümbül nasıl ve ne zaman sulanır sorusunun cevabı da yine yaşadığınız yerin iklim koşullarına göre değişecektir ama genel olarak toprağının hem nemli olmasına özen göstermeli ve haftada en az 2 kez sulamayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

Sümbül çiçeği kesilir mi?​

Sümbül budaması çiçek olan sap kesildikten sonra yaprakların sararması beklendikten sonra yapılır. Kesimden sonra güneş ışığında 2-3 gün arasında tam kuruma olması beklenir. Ancak hibrit yöntemle üretilen sümbüllerde çiçeklerin solmasının ardından sapın hemen kesilmesi gerekir.

Sümbül çiçeği neden kurur?​

Şayet çok fazla ışık alırsa yapraklarında sararma meydana gelebilir. Bu yüksek ışık kökleri de etkileyerek köklerin yorulmasına neden olur. Dengeli bir ışık sümbül çiçeğine yetecektir.
Evde sümbül nasıl yetiştirilir?
SÜMBÜL ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI Çok soğuk havalarda yaşayamaz ideal sıcaklık en az 15 derece olmalıdır. Suyu seven bir bitkidir. Toprağının nemli kalmasını ister. Bu nedenle özellikle yaz mevsiminde günde iki kere sulayabilirsiniz.
Sümbül saksısı nasıl değiştirilir?
Sümbül Çiçeği Saksı Değişimi Sümbül çiçeği saksısı soğanın kenarları dikimden sonra 2 parmak genişlik olacak şekilde aşırı büyük olmayan bir saksıya dikilmesi lazımdır. Saksı değişiminde sümbül soğanının yarı toprak içerisinde yarısı toprak dışarında kalacak şekilde dikilmesi gerekmektedir.
 
Geri
Üst