AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sumbul ciceginin yapraklari neden sararir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sümbül çiçeğinin yaprakları neden sararır?​

Aşırı su yapraklarının düşmesine, sararmasına, susuzluk kurumasına neden olur. – Sümbülün konulacağı toprak bolca humuslu, kumlu ve gevşek yapıda olmalıdır. – Konulduğu saksının alt veya yan kısımlarında, fazla suyu def edecek delikler mutlaka bulunmalıdır.

Sümbül tohumu nasıl yetiştirilir?​

Sümbül çiçeği nasıl çoğaltılır
- Tohumları ekmek için ağustos sonunu beklemeniz gerekir.
- 1cm toprağın altına gömerek su veriniz. Rüzgar alan serin ve gölgeli bir yerde bekletebilirsiniz.
- Çimlenme süresince toprağı havalandırmanız önemlidir.
- Tohumlar çimlendikten sonra saksınızı daha sıcak, güneşli bir yere alabilirsiniz.
Sümbül çiçeği suyu sever mi?
Suyu seven bir bitkidir. Toprağının nemli kalmasını ister. Bu nedenle özellikle yaz mevsiminde günde iki kere sulayabilirsiniz.
Sümbül çiçeği kurudu ne yapmalıyım?
Çok yıllık bir bitki olduğu her yıl bu döngünün devam etmesi önemlidir. Sümbül çiçeği solunca ne yapılır? Çiçeğin solmasının ardından sap kısmından çiçeğin ayrılması gerekir. Bu da budama işlemi olarak adlandırılır.

Sümbül çiçeği neden solar?​

Şayet çok fazla ışık alırsa yapraklarında sararma meydana gelebilir. Bu yüksek ışık kökleri de etkileyerek köklerin yorulmasına neden olur. Dengeli bir ışık sümbül çiçeğine yetecektir.

Sümbül saksıya nasıl dikilir?​

Soğanın büyüklüğünden iki parmak daha derinde olacak şekilde soğanı saksı içine yerleştirin. Kalan toprağı da soğanın çevresine dağıtın ve can suyunu verin. Eğer sümbül soğanı kuru ise canlanması biraz zaman alabilir. Bu nedenle taze sümbül soğanı bulduğunuzda hemen o gün saksıya ekebilirsiniz.
Sümbül kaç kere çiçek açar?
Sümbül güzel kokulu çiçekler açan soğanlı bahar bitkilerindendir. Yetiştirmek basittir. Kış aylarında yeşermeye başlar. Yılda sadece bir defa çiçek açar.
Sümbül bakımı nasıl olmalı?
Sümbülün bulunduğu ortam 14-15 derecenin altına inmemelidir. Sümbül bitkisinin susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir. Yazları haftada en az 2 kez sulanmalıdır. Su, bitkinin her bölümüne ulaştırılmalı ve toprağı nemli olmalıdır.
Serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Soğanını çürütmeden ekim zamanına kadar saklamak gerekir gerekir. Bu nedenle eğer elinize sümbül soğanı geçmiş ise ama dikim zamanı değilse bile direk dikin. Çünkü kuru soğanı muhafaza etmek zordur.
Yapraklarını bir araya toplayarak bir ip yardımıyla bağlayın ve yarım saat süreyle suyun içerisinde bekletin. Bu şekilde bir gün beklettiğiniz barış çiçeğiniz tekrar eski haline dönecektir.
Sümbül çiçeğim soldu ne yapmalıyım?
Sümbül saksısı nasıl olmalı?
Tercih edeceğiniz sümbül saksısı büyüklüğü sümbül soğanı için ideal olmalıdır. Soğanın rahatça ekilmesi için orta boy bir saksı tercih edebilirsiniz. Sümbül büyüdükçe her sene saksı değişimi yapmanız önerilir. Kök genişler ve eski saksısında rahat edemezse sümbülün ömrü kısalır ve çürümeye başlar.
 
Geri
Üst