AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Suluk tedavisi hangi bolgelere yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sülük tedavisi hangi bölgelere yapılır?​

Yumuşak Cilt Bölgeleri (Göz kapağı çevresi gibi) Keratinize Bölgeler (Avuç içi, ayak tabanı gibi) Önemli Damarların Üzeri (Boyun, çene altı, koltuk altı, kasık gibi)

Sülük kimleri tutmaz?​

Derinin altında toksin dediğimiz balçık kan varsa sülükler tutmaz bazı rahatsızlıkları yüzünden sürekli ilaç kullanan hastalarda kullandığı ilaçların kokusu kalıntısı deri altına birikir deri altında balçık kan olmasa bile kullandığı ilaçların kokusu olarak kalıntılar vardır özellikle 2/3 günden fazla antibiyotik …

Sülük kaç tane konulur?​

Sülük kaç tane konulur?
Genelde haftada 2 seans uygulama önerilir. Bazı hastalar da bu sıklık haftada 3-4 seans olabilmekle beraber bazı hastalarda haftada bir, 10 günde bir seans uygulaması daha uygun olmaktadır. Seans süresi ise sülüklerin tutunma süresine göre değişmekle beraber 30-60 dakika arası olmaktadır.

Sülük ne çeker?​

Sivrisinek ısırığına benzeyen acıma hisleri doğrultusunda sülükler bulundukları bölgedeki kanı emmeye başlar. Tek bir sülük yaklaşık bir çay kaşığı kadar kan çeker. Bir sülük uygulaması yaklaşık 5-40 dakika kadar sürmektedir. Sülük bir kez yerleştirildikten sonra, tamamen şişene kadar yerinde kalmaya devam edecektir.

Sülük tedavisi nerelere yapılmaz?​

Göz kapağına, ayak tabanına, boyun, koltuk altı, kasık bölgelerine uygulanmamalıdır.

Hangi durumlarda sülük yapılmaz?​

Hangi durumlarda sülük yapılmaz?
HANGİ DURUMLARDA SÜLÜK TEDAVİSİ UYGULANMAZ? Sülük tedavisi uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktaların başında hastanın anemi (kansızlık)sorununun olmaması, kan sulandırıcı ilaç kullanmıyor olması, pıhtılaşmaya engel bir hastalığının bulunmaması ve vücudunda aktif bir kanama odağının bulunmaması gelir.
Sülük neden yapışmaz?​
Sülüğün doğru yere tutturulması, tutturulacak yerin krem veya parfüm gibi maddelerden arındırılmış olması gerekir. Ayrıca vücudun da soğuk olmaması gerekir. Sülük neden yapışmaz, sülüğün tutturulacağı derinin üzerinin temiz olmaması ve soğuk olması sülüğün yapışmasını engeller.
Sülük vurduktan sonra kaşıntısı nasıl geçer?​
Tedavi sonrasında da herhangi bir ağrı şikayeti olmaz, ancak kaşıntı hissi birkaç gün devam edebilir. Elle kaşımak enfeksiyona sebep olabileceğinden bu konu da limon sürmek kaşıntının geçmesine yardımcı olmaktadır. Alerjik reaksiyona bağlı şiddetli kaşıntılarda önerilen kremler kullanılmalıdır.

Sülük vucutta ne kadar durmalı?​

Sülük vucutta ne kadar durmalı?
Sülük doyduğunda kendiliğinden ısırdığı yüzeyi bırakır yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasındadır nadiren 60 dakikayı bulduğu da olmuştur.

Sülük bırakmazsa ne yapmalı?​

Sülük yapıştığı yerden kendiliğinden bırakmazsa, sülüğün ağzının bulunduğu bölgeye hafifçe zerdeçal toz veya alkol uygulamasıyla bıraktırılabilir, ancak dikkat edilmesi gereken bir husus, sülüğün bıraktırılırken kusturulmamasıdır.

Sülük başa uygulanır mı?​

7- Sülükler, yüz, kafa, boyun, sırt, bel, makat, rahim ağzı, kuyruk sokumuna ve her azaya kullanılabilir…

Sülük Tedavisi kimlere uygulanmaz?​

Sülük Tedavisi kimlere uygulanmaz?
Kimlere Sülük Tedavisi Yapılmaz?
- Ciddi anemisi olan kişilere.
- Kan sulandırıcı ilaç kullanmak zorunda olan kişilere.
- Gebe kadınlara.
- Emziren annelere.
- Kanama diyatezi varlığında.
- Aktif kanama odakları söz konusuysa.
- Kalp yetmezliği tanısı koyulan hastalara.
- Kontrolsüz diyabet hastalığı olan kişilere.
 
Sülük tedavisi genellikle yumuşak cilt bölgelerinde, keratinize bölgelerde ve önemli damarların üzerinde uygulanır. Yani göz kapağı çevresi gibi yumuşak cilt bölgeleri, avuç içi, ayak tabanı gibi keratinize bölgeler ve boyun, çene altı, koltuk altı, kasık gibi önemli damarların üzerine sülük tedavisi uygulanabilir.

Sülüklerin tutmamasının başlıca sebepleri ise derinin altında toksinlerin bulunması, sürekli ilaç kullanan hastaların ilaçların kokusu nedeniyle sülüklerin tutunamaması gibi durumlardır. Özellikle anemi (kansızlık) sorunu olan kişiler, kan sulandırıcı ilaç kullananlar, pıhtılaşmaya engel bir hastalığı olanlar, aktif bir kanama odakları bulunanlar sülük tedavisinden uygun adaylar değildir.

Sülükler genellikle haftada 2 seans uygulanır, ancak bazı durumlarda haftada 3-4 seans da olabilir. Sülüklerin yerleştirildiği bölgede yaklaşık 5-40 dakika kadar kalabilir ve bir seans genellikle 30-60 dakika arasında sürer.

Sülük tedavisi, sülüğün bulunduğu bölgedeki kanı emerek bir çay kaşığı kadar kan çeker. Sülükler, doğru şekilde yerleştirildikten sonra tamamen doyana kadar o bölgede kalabilirler, bu da genellikle 20 ila 45 dakika arasında sürebilir.

Sülük yapışmadığında genellikle derinin temiz ve makyonsuz olması, vücudun ısısının uygun olması gibi faktörler etkilidir. Sülük vurduktan sonra kaşıntı hissi olabilir, bu durumda elle kaşımak enfeksiyona sebep olabileceğinden limon sürmek veya alerjik reaksiyona bağlı kremler kullanmak önerilir.

Eğer sülük kendiliğinden bırakmazsa, sülüğün ağzının bulunduğu bölgeye hafifçe zerdeçal tozu veya alkol uygulaması yapılabilir, ancak dikkat edilmesi gereken nokta sülüğün kusturulmamasıdır.

Sülük tedavisi genellikle yüz, kafa, boyun, sırt, bel, makat, rahim ağzı, kuyruk sokumu gibi bölgelere uygulanabilir. Ancak belirtilen durumları taşıyan kişilere sülük tedavisi uygulanmamalıdır. Bu durumlar arasında ciddi anemisi olanlar, kan sulandırıcı ilaç kullananlar, gebe ve emziren anneler, kanama problemleri yaşayanlar, kalp yetmezliği olanlar, kontrolsüz diyabet hastalığı olanlar sayılabilir. Aynı zamanda sülük yapım ardında aktif kanama odakları olan kişilere de sülük tedavisi uygulanmaz.
 
Geri
Üst