Sulu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
100 gram kıyma
1 adet küçük uzunluk soğan
1 adet yeşil biber
1 adet küçük uzunluk patates
1 adet küçük uzunluk domates ( isteğe bağlı )
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı bulgur
3 yemek kaşığı zeytinyağı( kıyma yağlıysa daha az koyabilirsiniz)
Nane
Tuz
Sulu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymayı tenceremize alıp biraz kavuralım.
Sonra ince kıyılmış soğanımızı ve yağımızı ekleyelim.
Daha sonra sırasıyla ince kıyılmış biberimizi ve patatesimizi de ekleyip kavuralım.
Domatesi bu etapta ekleyebilirsiniz ben domates kullanmadım.
Sonra salçamızı ekleyelim.
Bulgurumuzu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra nanemizi ve tuzumuzu da ek edip kaynamış suyumuzu ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
Suyunu hafif sulu olacak biçimde ayarlayalım. Afiyet olsun
Sulu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram kıyma
1 adet küçük uzunluk soğan
1 adet yeşil biber
1 adet küçük uzunluk patates
1 adet küçük uzunluk domates ( isteğe bağlı )
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı bulgur
3 yemek kaşığı zeytinyağı( kıyma yağlıysa daha az koyabilirsiniz)
Nane
Tuz
Sulu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymayı tenceremize alıp biraz kavuralım.
Sonra ince kıyılmış soğanımızı ve yağımızı ekleyelim.
Daha sonra sırasıyla ince kıyılmış biberimizi ve patatesimizi de ekleyip kavuralım.
Domatesi bu etapta ekleyebilirsiniz ben domates kullanmadım.
Sonra salçamızı ekleyelim.
Bulgurumuzu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra nanemizi ve tuzumuzu da ek edip kaynamış suyumuzu ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
Suyunu hafif sulu olacak biçimde ayarlayalım. Afiyet olsun
Sulu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı