Sulu Patates Yemeği Tanımı İçin Gereçler
4 kesim kemikli et
4 adet patates
1 büyük baş soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre sıcak su (eti haşlamak için)
Tuz
2 adet defne yaprağı
Tatlı kırmızı biber
Sulu Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etlerimizi suda yumuşacık pişene kadar haşlıyoruz.
Patatesi iri iri doğruyoruz.
Başka bir tavada soğanı ,sarımsağı ,ardından patatesi kavuruyoruz.
Haşlanıp pişmiş etleri de tencereye ekleyip yarım su bardağı haşladığımız etin suyundan koyuyoruz.
Üzerine 2 su bardağı kaynar suyu da ek ettikten sonra baharatları ekliyoruz.
Kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakıyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Sulu Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 kesim kemikli et
4 adet patates
1 büyük baş soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre sıcak su (eti haşlamak için)
Tuz
2 adet defne yaprağı
Tatlı kırmızı biber
Sulu Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etlerimizi suda yumuşacık pişene kadar haşlıyoruz.
Patatesi iri iri doğruyoruz.
Başka bir tavada soğanı ,sarımsağı ,ardından patatesi kavuruyoruz.
Haşlanıp pişmiş etleri de tencereye ekleyip yarım su bardağı haşladığımız etin suyundan koyuyoruz.
Üzerine 2 su bardağı kaynar suyu da ek ettikten sonra baharatları ekliyoruz.
Kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakıyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Sulu Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı