Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için
150 gram yağsız kıyma
2 çay bardağı ince köftelik bulgur
Yarım çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 küçük uzunluk soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz,kimyon,kekik,nane,pul biber
Sosu için
1 küçük soğan
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı domates suyu
1,5 yemek kaşığı domates salçası
7 su bardağı su
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel köfteyi hazırlamakla başlıyoruz soğanı rendeliyoruz.
Başka bütün köfte gereçlerin hepsini derin bir kap içine koyuyoruz ve güzelce yoğuruyoruz özleşmesi gerek.
Daha sonra köfteleri minik minik yuvarlıyoruz.
Un serpilmiş tabağa diziyoruz ve köftemizi dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabına koyuyoruz.
Daha sonra sosunu hazırlıyoruz tencereye ince doğranmış soğanımızı ve yağımızı ek edip kavuruyoruz
Kavrulan soğanlara domates suyu,salçayı,baharatları ekleyip karıştırıyoruz bir taşım kavuruyoruz.
Sonra suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz uygunca kaynayan suyun içine köftelerimizi ekliyoruz 10 dakika da kaynatıp pişen köftelerimiz servise hazır. Not:ben domates suyunu yazın domates konservesi yapmıştım ordan kullandım sizde yoksa domates rendeleye bilirsiniz şayet elinizde varsa et suyuda koyabilirsiniz.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için
150 gram yağsız kıyma
2 çay bardağı ince köftelik bulgur
Yarım çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 küçük uzunluk soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz,kimyon,kekik,nane,pul biber
Sosu için
1 küçük soğan
Yarım yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı domates suyu
1,5 yemek kaşığı domates salçası
7 su bardağı su
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel köfteyi hazırlamakla başlıyoruz soğanı rendeliyoruz.
Başka bütün köfte gereçlerin hepsini derin bir kap içine koyuyoruz ve güzelce yoğuruyoruz özleşmesi gerek.
Daha sonra köfteleri minik minik yuvarlıyoruz.
Un serpilmiş tabağa diziyoruz ve köftemizi dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabına koyuyoruz.
Daha sonra sosunu hazırlıyoruz tencereye ince doğranmış soğanımızı ve yağımızı ek edip kavuruyoruz
Kavrulan soğanlara domates suyu,salçayı,baharatları ekleyip karıştırıyoruz bir taşım kavuruyoruz.
Sonra suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz uygunca kaynayan suyun içine köftelerimizi ekliyoruz 10 dakika da kaynatıp pişen köftelerimiz servise hazır. Not:ben domates suyunu yazın domates konservesi yapmıştım ordan kullandım sizde yoksa domates rendeleye bilirsiniz şayet elinizde varsa et suyuda koyabilirsiniz.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı