Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
200 gram az yağlı kıyma
3 yemek kaşığı ince bulgur
2 adet yumurta akı
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 adet soğan
1 büyük patates
2 orta uzunluk havuç
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
Zeytinyağı
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Köftelerin yapılışı:Kıyma, ince bulgur, baharatlar ve yumurta akı birleştirilerek düzgünce yoğrulur.
Yoğrulduktan sonra yaklaşık olarak fındık büyüklüğünde olacak biçimde köfteler hazırlanır.
Bu köfteler unla dolu bir tabağa konularak etrafı una bulanır.
Yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletilir ki daha da sıkı bir köfte olsun. Esasen bu bekleme müddetinde yemeğin öbür kademesi tamamlanır.
Tencereye zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğan konur.
Soğanlar kavrulduktan sonra salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Havuçlar minik minik doğranır ve yemeğe eklenir.
Patates de minik minik doğranır ve yemeğe eklenir. Kavurmaya devam edilir.
Yemeğe tuz eklenir ve üzerine sıcak su eklenir.
Su yemeğin üzerine yaklaşık iki parmak geçecek ölçüde olmalıdır.
Kaynayan yemeğe son olarak köfteler de eklenerek yemek bir iki defa karıştırılır. Fazla karıştırmayın ki köfteler dağılmasın. Kısık ateşte yarım saat pişirilir. Afiyet olsun
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
200 gram az yağlı kıyma
3 yemek kaşığı ince bulgur
2 adet yumurta akı
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 adet soğan
1 büyük patates
2 orta uzunluk havuç
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
Zeytinyağı
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Köftelerin yapılışı:Kıyma, ince bulgur, baharatlar ve yumurta akı birleştirilerek düzgünce yoğrulur.
Yoğrulduktan sonra yaklaşık olarak fındık büyüklüğünde olacak biçimde köfteler hazırlanır.
Bu köfteler unla dolu bir tabağa konularak etrafı una bulanır.
Yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletilir ki daha da sıkı bir köfte olsun. Esasen bu bekleme müddetinde yemeğin öbür kademesi tamamlanır.
Tencereye zeytinyağı ve ince ince doğranmış soğan konur.
Soğanlar kavrulduktan sonra salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
Havuçlar minik minik doğranır ve yemeğe eklenir.
Patates de minik minik doğranır ve yemeğe eklenir. Kavurmaya devam edilir.
Yemeğe tuz eklenir ve üzerine sıcak su eklenir.
Su yemeğin üzerine yaklaşık iki parmak geçecek ölçüde olmalıdır.
Kaynayan yemeğe son olarak köfteler de eklenerek yemek bir iki defa karıştırılır. Fazla karıştırmayın ki köfteler dağılmasın. Kısık ateşte yarım saat pişirilir. Afiyet olsun
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı