- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 252.227
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sultani mercimek nedir?
Kalite Özellikleri: -Tanede Protein Oranı: % 26.8-27.7 dir. -Pişme Durumu: İyidir. Hastalık ve Zararlıları: -Bölgede görülen tüm mercimek hastalıklarına karşı toleranslıdır. -Hasat Olum süresi: 85-92 gündür (Erkenci). -Harman Olma Kabiliyeti: İyidir. -Verim: Verim düzeyi iklim ve toprak önerilmektedir.Siyah mercimek nasıl haşlanır?
Bir tencere içine alınan siyah mercimek üzerini kaplayacak kadar su konularak pişirilir. Yaklaşık 15-20 dakika haşlandıktan sonra yumuşayan siyah mercimeğin altı kapatılır. Suyunun süzülmeden kullanılması suda eriyen vitaminler açısından önemlidir. Diğer mercimek türleri pişirildiklerinde formlarını kaybeder.Yeşil mercimek suyu nasıl yapılır?
Yeşil mercimeği haşlamak için öncelikle derin bir tencereye istenilen ölçüde yeşil mercimek konulur. Üzerine ise 3 parmak geçecek kadar su eklenir. Yeşil mercimek ise yaklaşık yarım saat kadar haşlanır. Haşlanan yeşil mercimeğin suyu süzgeç yardımı ile iyice süzülür.
Yeşil mercimek Salatası için kaç dakika haşlanır?
Yeşil mercimek yaklaşık 45 dakikada pişer. Tuz ve asit, örneğin reçetenizdeki sirke ve limon suyu ise bu pişme süresini uzatır. En iyi sonuç için tuz, limon suyu veya sirkeyi mercimek sade suda bir süre piştikten sonra eklemelisiniz. Mercimeğin pişip pişmediğini birkaç tane alıp dokusuna bakarak kontrol edebilirsiniz.En iyi mercimek hangisi?
Protein açısından diğer mercimek türlerine göre daha zengin olan yeşil mercimek özellikle vejeteryanlar ve veganlar için ete alternatif bir gıda olarak tercih edilmektedir. Kırmızı mercimek ise nişasta açısından zengindir.Beluga mercimek ıslatılır mı?
Siyah mercimek, kara mercimek veya beluga mercimeği; adına ne derseniz deyin, yeşil mercimekten daha da lezzetli. Ayrıca, mercimeği akşamdan ıslatırsanız çabuk pişer. Mercimeği ıslatmadan, tencerede doğrudan pişirirseniz 45 dakikada pişer.
Yeşil mercimeğin ilk kaynatma suyu aslında besleyici ve lezzetli bir su. Genelde gaz yaptığı inanışı olsa da mercimeğin ilk suyu aslında gaz yapmıyor. Bu suyu dökmek yerine farklı yemeklerde kullanabilir ya da bardağa koyarak çay gibi içebilirsiniz.
Yeşil mercimek çorbalarının, salatalarının yapıldığı hemen hemen Türk mutfağında herkes tarafından pişirilen bir bakliyat türüdür. Sağlık açısından çok faydalı olan yeşil mercimeğin kaynama suyu genellikle dökülür. Ancak beslenme uzmanları yeşil mercimeğin suyunun dökülmemesinden yana.
Salata için yeşil mercimek nasıl haşlanır?
Yeşil Mercimek Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- İstediğiniz ölçüdeki yeşil mercimeği tencereye alın ve üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte haşlayın.
- Haşlanan mercimeğin siyah suyunu süzgeç yardımı ile süzün.
- Hafif dişe gelecek gibi çorbalara salatalara pilavlara eklemek için ideal olacaktır.