AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sultan Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sultan Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta
1 Türk kahvesi fincanı un
2 dolu yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gram margarin
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Varsa 2 adet muz
Alt tabanı için;
1 tekli paket petibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın

Sultan Sarması Tanımı Yapılışı

İlk olarak bisküvi ve tarçın robota alınarak çekiyoruz.
Büyük fırın tepsisinin üzerine eşit şekilde serpip bir kenara alıyoruz.
Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alarak karıştırıyoruz.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya da ekleyip karıştırıyoruz.
Hazırlanan muhallebiyi dikkatlice bisküvilerin üzerine eşit biçimde döküyoruz.
Kaşık yada spatula ile düzelterek soğumaya bırakıyoruz.
İyice soğuduğunda krem şantiyide hazırlayıp üzerine eşit biçimde sürüyoruz.
Krem şantinin erimemesi için muhallebinin yeterlice soğumuş olması gerekir.
Akabinde 3 parmak enliliğinde 1 karış uzunluğunda olacak formda dilimliyoruz.
Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler olmalıdır. İcine varsa eğer muz dilimleri koyabilirsiniz.
Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarıp servis tabağına alıyoruz.
Üzerini ben eritilmiş çikolata süsledim. Varsa hazır sos ile de süslemesini yapabilirsiniz.
Şayet çatlama olursa çekilmiş bisküviye çatlayan yerlerini bulayıp çatlak kısımları kapatabilirsiniz. Bende olmadı çatlama fakat bu tıp yorumlar çok alıyorum bazen.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst