AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sultan Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sultan Sarması Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2.5 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Arası için
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Alt taban için
2 su bardağı hindistan cevizi

Sultan Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhabalar fırınsız bir tatlı tanımı ile geldim.
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım.
Öncelikle derin bir tencereye sütümüzü şekerimizi kakao ve unumuzu koyup güzelce çırpalım.
Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp, vanilya ve bir tereyağımız ekleyelim.
Daha sonra fırın tepsimizin tabanına hindistan cevizini dökelim.
Üzerine yapmış olduğumuz muhallebiyi güzelce dökelim ve yayalım onu bir kenara alıp sıcağının çıkmasını bekleyelim.
Krem şantiyi yapalım,sütü ve krem şantiyi bir kapa alıp çırpalım ve buzlukta 5 dk bekletelim.
Daha sonra buzlukta beklettiğimiz krem şantiyi alalım ve muhallebinin üstüne dökelim.
Her yere yayalım yapmış olduğumuz tatlıyı 10 dk dolapta beklettikten sonra çıkaralım.
Sarma sürecine geçelim.
Dilediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Sultan Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst